Hódít a legújabb turisztikai trend: a glamping

2013. aug. 28.

Bár gyerekként a sátrazás nagy élmény, mikor felnövünk némileg kényelmetlen lehet, ráadásul nem tartozik a szebbik nem kedvencei közé. Erre is találtak azonban megoldást, az elmúlt néhány évben felütötte a fejét a legújabb őrület: a glamping. A szó a glamour és a kemping kombinációjából született, abszolút barátnő kompatibilis, lényegében sátrazás luxus körülmények között. Így nem kell sem a kényelemről, sem a hangulatról lemondanunk. 

glamping1

Az igényesebb természetrajongók fellélegezhetnek, ma már lehetőség van arra, hogy élvezzük a friss levegőt, anélkül is, hogy a földön kéne aludnunk. A glamping az ökoturizmus egyik legújabb találmánya,  Hollywoodban már régóta nagy népszerűségnek örvend, többek között Justin Bieber, és Tom Cruise is hatalmas rajongója az új trendnek. Tulajdonképpen már-már szállodai környezetben lakhatunk, mégis kemping körülmények között, ami különleges romantikus hangulatot teremt, legyünk bárhol is.

glamping4

Modern bútorok, világítás, és sok esetben még séf is jár hozzá, aki elkészíti kedvenc ételeinket. A kritikusok persze sokszor csak “hamis kempingként” emlegetik, hiszen a szálláshelyek általában árammal, és klímával is el vannak látva, sőt előfordul, hogy fürdőszoba is található bennük. Leginkább a szafarizáshoz hasonló, mely az 1900-as években került reflektorfénybe. A sátrak már akkoriban is minden fontos felszereléssel el voltak látva, sőt olykor még inas is dukált hozzájuk. Mostanra az új kemping trend itthon is elérhető, a Nomád Hotel ugyanis szeptember 8-ától lehetővé teszi, hogy kipróbáld ezt a különleges műfajt.  Stílusos Vidéki Éttermiség 4.0 alatt futó program egy bemutatóval veszi kezdetét, később azonban lakni is lehet a sátrakban.

glamping5

glamping6

 

Hozzászólások

comments

A szerző

psz

Hasonló cikkek