Újra státusz a mandzsettagomb

2012. okt. 01.

A mandzsettagomb 100-200 évvel ezelőtt hasznos és szükséges kiegészítője volt egy elegáns férfi ruhatárának. Természetesen már a 19. században is státuszt kapcsoltak hozzá és főként a gazdag úriemberek öltöztetői fektettek nagyobb hangsúlyt a mandzsettagombok minőségére és küllemére. Manapság ismét hódít ez az apró „ékszer”, mondván, hogy egy férfi akkor elegáns, ha nem visel ékszert. Az óra és a jegygyűrű mellett azonban a mandzsettagomb is hivatalosan megengedetté vált.

Persze nemcsak hogy új divat, hanem ismét státuszt társítanak hozzá. Míg korábban csak a nemesi családok értékes és egyedi darabjaiba gravíroztak monogramokat, emlékezetes évszámokat, addig napjainkban teret nyertek a megrendelésre készített exkluzív mandzsettagombok.

„A női ékszereket és ruhákat mindig is a sokszínűség és variálhatóság jellemezte, a férfiaknak pedig az unalmas és egyforma öltönyök és formák jutottak.” – állítja Valentina Stammelluti. A fiatal olasz tervezőnő főként tizennyolc karátos arany és drágaköves darabokat tervez, mert szerinte a mai világ modern férfija megérdemli ezt a csepp luxust. Az egyedi mandzsettagombokhoz egyedi árak tartoznak, melyeket fekete bársony ékszerdobozban prezentálja a tervezőnő.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment