Illatleckék kezdőknek – 5 tipp a sikeres hódításhoz

2013. aug. 28.

Tudtad, hogy a nőknek sokkal érzékenyebb a szaglása, mint a férfiaknak? Éppen ezért az ellenkező nem számára az illatok irányadóak a párválasztás során. Íme 5 tipp, hogyan válaszd meg és miként használd az illatok erejét hódításaid során!

A parfümök jelentős szerepet játszhatnak a személyiség megítélésében, a jó illat nem csak, hogy növeli az ember önbizalmát, de segít jobb képet festeni rólunk. Napjainkban az üzletek polcai roskadásig vannak dezodorokkal, és parfümös üvegcsékkel, most adunk néhány tippet, hogyan találd meg és használd az igazit!

Nem a mennyiség a lényeg!
Mint már korábban említettük a nőknek kifinomult szaglásuk van, éppen ezért felesleges parfümben, vagy arcvízben fürdeni, mert csak fejfájást kapnak a közvetlen közeledben tartózkodók. Nem kell óránként befújnod magad, a szaglásod igazodik majd egy idő után az illathoz, ezért 20 perc után bár te már nem fogod érezni a parfümöt, mindenki más viszont igen. Keresd meg a pulzus pontokat, tegyél néhány cseppet a csukló belsejére, a nyakadra és a mellkasra.

Férfias illatok
Az egyik legfontosabb illatszabály, legyen szó akár dezodorról, akár parfümről, hogy nemnek és személyiségnek megfelelően válassz. Fontos, hogy igazítsd az illatot az évszakhoz és alkalomhoz is. Lehetőleg kerüld a vaníliát, a levendulát, a gardéniát, és más intenzív virágillatot. Ehelyett inkább az olyan aromaegyvelegeket keress, melyek fára, pézsmára, vagy a bőrre emlékeztetnek. A nők azt szeretik, ha egy pasinak férfi illata van, nem pedig virágüzlet.

A személyiségednek megfelelően válassz!
Örök igazság, hogy légy önmagad. Ne olyan illatot válassz, amiről azt gondolod, hogy a nőknek tetszik, hanem olyat, amilyen te magad is vagy. Ez pontosan olyan, mint egy cég arculatának kialakítása, ne vedd meg azonnal az első kezedbe akadó üvegcsét, próbálj ki különbözőket és figyeld meg, milyen reakciót váltanak ki. A drogériák könnyen becsapják a szaglást a töménytelen illatfelhővel, emellett bár a tesztpapíron jónak tűnik, egészen más benyomást kelt, ha a bőrödre teszel belőle.

Nem mindegy hogyan használod
Ha pedig megvan az igazi, már csak azt kell megtanulnod hogyan kell használni. Fontos, hogy mindig hidratált bőrre vidd fel a parfümöt, így tovább tart hatása, a száraz bőr ugyanis elnyeli az aromás vegyületeket. Legalább 4-6 centiméterre tartsd az üveget mikor magadra fújsz belőle, így jobban eloszlik majd, és megakadályozhatod, hogy a töménytelen illat egy pontra koncentrálódjon.

Vedd figyelembe a napszakot!
A legjobb, ha kétféle parfümöt választasz, az egyiket nappalra, munkához, baráti találkozóhoz, a másikat pedig éjjelre. Napközben elképzelhető, hogy szoros fizikai közelségben vagy munkatársakkal, az illatok ilyenkor intenzívebben érződnek, éppen ezért fontos, hogy ilyenkor inkább visszafogott parfümöt válassz, míg éjjel a klubok és táncos helyek forgatagában jobban elvesznek az illatok, ilyenkor nyugodtan választhatsz erőteljesebb változatokat.

Hozzászólások

comments

A szerző

psz

Hasonló cikkek