Bőrápolás férfiaknak – hat lépés a jó fellépésért

2012. nov. 14.

Férfiként gyakran gondolhatjuk úgy, hogy a bőrápolás inkább a nőkre tartozik. Ez azonban nincs így! Manapság nem csak lehetőségként tárul elénk az egészséges arcbőr kialakítása, hanem alapvető követelményként. Ne feledjétek el, hogy az első dolog, amit megjegyeznek rólatok, az az arcotok! Íme néhány egyszerű és praktikus tanács ahhoz, hogy mindig jó formában legyetek.

 

A borotválkozás nehéz feladat, és gyakran hanyagoljuk. Reggel rohanunk,  hogy ne késsünk túl sokat a munkahelyünkről, este pedig már túl fáradtak vagyunk a borotvához nyúlni. Öreg hiba!

 

1. lépés –      Az arcbőr előkészítése

Fontos, hogy mindig meleg vízzel borotválkozzunk, hiszen ez ellazítja az arcizmokat és a szőrt is felpuhítja.

 

2. lépés –      Borotvahab vagy –krém

Termékek egész garmadájából választhatjuk ki, hogy számunkra mi a legmegfelelőbb, attól függően, hogy milyen típusú a bőrünk. A borotvazselé és a borotvahab tartozik a legismertebb és leggyakrabban használt termékek közé, talán azért, mert ezek használata a leggyorsabb és legegyszerűbb. A nagyon dús és erős arcszőrzettel rendelkezőknek azonban a borotvakrém a legajánlottabb, mert sokkal hatékonyabban puhítja meg a borostát, minimálisra csökkentve a kipattogzás kockázatát.

 

 3. lépés –      Borotválkozás

Szintén a kipattogzás elkerülése végett érdemes néhány borotválkozási technikát elsajátítanotok. A borotvát mindig forró vízben áztassátok, hogy a pengék felmelegedjenek, és abban is öblítsétek ki. Lehetőleg kerüljétek a szőr növekedésével szembeni lehúzásokat, de ha teljesen sima bőrt szeretnétek, vigyetek fel újabb réteg borotvahabot és ismételjétek meg az egészet oldalirányú mozdulatokkal.

 

4. lépés –      Borotválkozás után

Borotválkozás után fontos a pólusok lezárása. Ehhez hideg vízzel öblítsük le arcunkat, utána pedig puha törölközővel töröljük szárazra (ne dörzsöljük!). Ezt követően célszerű valamilyen aftershave használata, mivel a borotválkozás bőrradírozó hatással is bír, és a friss bőr fokozott védelmet igényel. Ehhez a legjobb valamilyen alkoholmentes készítményt használni (az alkohol feleslegesen szárítja ki a bőrt).

 

5. lépés –      Tonizálás

Mint már olvashattuk, a bőrünk pólusai sokkal tágabbak mint a nőké. Ezért több szennyeződés tapad az arcunkra, ami eltömítve a pórusokat, hozzájárulnak azoknak a bizonyos fekete mitesszereknek a kialakulásához. Ezt kerülhetjük el tonikok alkalmazásával.

 

6. lépés –      Hidratálás

A vízhiányos bőr kifakultnak és nyúzottnak látszik, nem beszélve arról, hogy gyorsabban is öregszik. Használjunk E-vitaminban gazdag arckrémeket, amelyek helyre állítják bőrünk vízháztartását, és egész nap biztosítják számunkra a puha, ápolt és illatos arcbőrt.

Fotók: Nivea

 

Ha betartjátok ezt a hat egyszerű lépést, garantált a siker! Ne feledjétek, hogy nem minden arany, ami fénylik, ezért nem feltétlenül a legdrágább készítmények a legjobbak. Használjatok teljesen természetes anyagokat tartalmazó krémeket, tonikokat – nem utolsó sorban azért, mert ezek okozzák a legkevesebb irritációt.

Hozzászólások

comments

A szerző

Komment