150 éves lett a népszerű italmárka-partybeszámoló

2012. dec. 11.

Készítettek egy felmérést az ezredfordulón, hogy melyik cég volt benne az amerikai top 100 vállalatban, már az 1900-as évben is, azaz a világ legjobb, legerősebb cégei közül mennyi élt meg egy évszázadot. Az eredmény egyetlen cég (a végén megmondom melyik) ami minimum megdöbbentő. (x)

Tehát a legjobbak is elvéreztek a 20. században! Akkor mit tudhat a Bacardi, amelyiknek a 150. születésnapjára megyek éppen. Ezek jártak a fejemben, miközben megérkeztem a party színhelyére a Kiscelli múzeumba. Már a helyszínválasztás is tökéletesre sikerült. A több száz éves, méteres falak a 21. században ma is lenyűgöző, mint ahogy a Bacardi sem veszített a fényéből a másfél évszázad alatt. Sőt, frissebb mint valaha! Mit tudhat ez a cég? Mi a titok? És hogyan tudta megszerezni többek között a cég a Martini§Rosso-t, vagy miért tudnak eladni 6 millió liter italt világszerte? Ha az ember utánanéz, vagy a cég képviselőjétől is megtudhattuk, a Bacardit “Don” Facundo Bacardi Massó alapította Kubában és hogy a világ legnagyobb, teljes egészében családi tulajdonban lévő szeszesital-előállító vállalata. Számtalan adatot lehet megtudni a cégről és a részletekben valahol ott lehet a titok is,de valljuk be az átlag fogyasztót nem igazán érdeklik ezek. Ő arra vágyik amit ez a cég létrehozott, egy életérzésre. A titok ott van, hogy mindenki tisztában van mit kaphat. Ellazulást, minőséget, pörgést, stílust és mindezt akár egyszerre. Ez jutott eszembe miután beléptem a buliba. Manapság nagyon nehéz elkápráztatni az embereket, főleg ha sok rendezvényen vesz részt, de engem most sikerült. Minden érzékemet lekötötték (nők,ital,műsor) és a nagyvonalú eleganciát kellő tűzzel ötvözve, akárcsak az italjaik, teljesen kizökkentettek a szürke valóságból.

Arra a pár órára amit a bulin töltöttem, már nagyon szükségem volt. Kaptam az egy nagy adag töltést ami még napokig kitartott és a másnapot sem fejfájással kezdtem.  Köszönöm ezt a felejthetetlen estét, boldog születésnapot! (a megfejtés a GE, ha még érdekel valakit és nem indult el inni valami finomat…)

Piriczki Gábor

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment