Talán elérte a mélypontot az ingatlanpiac

2012. nov. 23.

Elérhette mélypontját a magyar ingatlanpiac, de a fellendüléshez még idő kell – foglalták össze a csütörtökön Budapesten rendezett Portfolio.hu Property Investment Forum előadói.


A honlap által az MTI rendelkezésére bocsátott összefoglalóból kitűnik: Gerhard Mayer, a CA Immo Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szabályozási problémákat rövidtávon meg kell oldani ahhoz, hogy növekedés legyen, de a bizalom visszaszerzéséhez több időre lesz szükség.
Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a befektetők a stabilitást és a biztonságot keresik, ám Magyarországon ezt nem találják. Sokszor patthelyzettel néznek szembe a piaci szereplők, hiszen a jelenlegi hozamszintek kecsegtetőek, de sokszor a tulajdonosok úgy gondolják, hogy nem éri meg ma kiárusítani a jobb minőségű eszközeiket.
Polster Tamás (DTZ) úgy vélte, hogy a sikeres ingatlanpiacnak három fő összetevője a társadalom, a befektetők és a végfelhasználók. Budapesten nagyon laza volt a piaci szabályozás, de hasonló a helyzet Brüsszelben is, illetve Berlin keleti részében is hasonló folyamatok mentek végbe.
Az előadó rámutatott: a térségben csak minden negyedik, a  szolgáltatásban résztvevő munkavállalóra jut egy modern munkaállomás, miközben Nyugat-Európában ez az arány 75-100 százalékos. A szakember szerint ez azt mutatja, hogy a kkv-knak meg kell erősödniük ahhoz, hogy érdemi fejlődés lehessen a régiós irodapiacon. Ha ez bekövetkezik, akkor a jelenlegi 3 millió négyzetméteres szintről, 6-7 millió négyzetméterre növekedhet a budapesti irodapiac.

Forrás: MTI

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment