Pénzügyeink

2012. Sze. 03.

Talán semmi sem változtatta meg annyira a világot, mint a pénz. Feltalálása óta talán csak a szerelemmel foglalkozunk többet, még az irodalomban is. Hihetetlen energiákat képes megmozgatni mindkettő. Szellemileg: a világirodalom remekeinek többségében a pénz – vagy hatalom – és a szerelem keveredik, és fizikailag: a világ háborúi a maguk összes borzalmával is végső soron a pénzről szólnak. A pénz utáni vágyunk azért ilyen csillapíthatatlan, mert szeretnénk jól, vagy még jobban élni, aminek ez az egyetlen eszköze.

Lásunk tisztán
Nézzünk körbe a környezetünkben, kivel milyen változás történt ez idő alatt, ebben a felszabadult és rohamosan változó, fejlődő országban, ami ideális terep a pénzszerzéshez. Az eredmény lehangoló: rengeteg ismerősünk története rémálom. A régen csillogó szemű barátunk – akit esetleg irigyeltünk régen egyénisége miatt – most pénzügyi csapdában vergődik, pocakosan, kopaszodva (ide illik egyik kedvenc íróm mondata: ”A legtöbb ember nem megélni akarja az életét, hanem megúszni”.) Ha leszámítjuk a szerencselovagokat (szándékosan kerülöm és kerülni is fogom a politikát, mert sohasem befolyásolta az életemet pozitívan) és az egyéb illegálisan pénzt kereső ismerősöket (már ha vannak), azt látjuk, hogy csupán egy-kettő ért el kimagasló eredményt.

Van kiút a tömegből
Pedig szinte mindenki előtt ott volt a lehetőség, és a fejlődés is óriási volt. Miért? Miért nem? Vajon mi is mondjunk le a dédelgetett álmainkról, vagy van kiút a szürke tömegből. A jó hír az, hogy van, és akik keresik ezt az utat, igazából azoknak írjuk ezeket a cikkeket gondolatébresztőnek, segítségnek az elinduláshoz. Profi befektetőknek nem ajánlom írásainkat, de mivel az ő maroknyi seregükön kívül vannak egy páran, így remélem hasznosak és érdekesek lesznek gondolataink.
Mivel a pénz fontosságát már fentebb említettem, ezért körbejárjuk a pénz útját az ingatlanokon át a tőzsdéig, érthető formában. Bemutatjuk hogyan, és hol lehet szert tenni azokra a (nem is) különleges képességekre, ami a sikeres embereket jellemzi. Megnézzük miben változott a pénzügyi világ, és naprakész információkkal szolgálunk a legújabb pénzkeresési trendekről. Bebizonyítjuk, lehet úgy élni, hogy a pénz dolgozzon nekünk, és ne mi a pénzért. Hiszünk benne, hogy olvasóinkat elindíthatjuk a siker útján, és előbb-utóbb profitálnak belőle.

E cikk olvasása, valamint a személyes érdeklődés a befektetések iránt, az úton az első lépés a pénzügyi intelligencia elsajátításához.

Hogyan kell “jól élni”?
Hihetetlen, de túl vagyunk az új évezred első évtizedén. Gyors volt, nagyon gyors. A világnak 2000-ben mégsem lett vége, és a többi világvége forgatókönyv is tévesnek bizonyult. Nincs mese, élnünk kell tovább, a többi hat és fél milliárd embertársunkkal együtt. És nemcsak megélni szeretnénk, hanem jól élni is, hisz a tudomány mai állása szerint, csak egyszer élünk. (Persze ezzel az állításommal többen azonnal vitába szállnának, de végül is nem ez az írásom lényege. A célom az, hogy a Carpe diem érzést ötvözzük a hosszú távú célokkal, váltogatva, hol erre, hol arra helyezve a hangsúlyt…)

Az utóbbi időkben érezzük csak át a lényegét, hogy az atomkorszakból átléptünk az információ korába. Akié az új információ, előnybe kerül versenytársaival szemben, és mire ők kapcsolnak, sokszor behozhatatlan előnyre tesznek szert. A jó hír az, hogy a sikeres emberek egyre több információt közölnek velünk, azaz tanulhatunk hibáikból, megleshetjük stratégiájukat, és elsajátíthatjuk hosszú idők alatt összegyűjtött tapasztalataikat. Erre nagyon jó az internet, a nyomtatott sajtó, a könyv és végül, de nem utolsó sorban egy tanfolyam, de erről bővebben később…

Hozzászólások

comments

A szerző

Komment