Többet költünk ősszel szálláshelyekre

2012. okt. 29.

Ősszel átlagosan háromszor többet költenek a magyar vendégek szálláshelyre, mint nyáron – tudatta a Szallas.hu szálláskereső oldal saját statisztikájára hivatkozva az MTI-vel.

 

Közlésük szerint a nyári éjszakákon a foglalások értéke átlagosan 6 ezer forint volt,míg ősszel ugyanez az adat 17 ezer forint fölé emelkedik. Ennek a különbségnek a legvalószínűbb oka lehet, hogy ősszel csupán átlagosan 2,5 éjszakát töltenek el a vendégek egy szálláshelyen, szemben a nyári hónapokra jellemző 8 éjszakával.
Idén két hosszú hétvége esik az őszi hónapokra, ezért nőhetett átlagosan fél éjszakával tavalyhoz képest az átlagos foglalások időtartama két éjszakáról két és fél éjszakára, mivel tavaly csak egy hosszú hétvége volt a naptárban. Az egy éjszakára kiadott pénz nem változott jelentősen 2011.-hez képest, mivel idén csak 470 forinttal fizetnek többet a vendégek- jegyzi meg a Szallas.hu a kiadott közleményben.
A honlap szerint a legnépszerűbb célpontok Budapest, valamint egyes megyeszékhelyek és fürdővárosok, mint Eger, Sopron, Pécs vagy Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sárvár. Tavalyhoz képest kikerült azonban a top 10 város közül Győr. 2012 nyarához viszonyítva másfélszeresére nőtt a hotelbe történő foglalások száma, ősszel magasan a wellness-szolgáltatások döntik el az úicélt.  Panziót, illetve apartmant az emberek 20-20 százaléka választ, míg a vendégházakat 14 százalék részesíti előnyben.

forrás: MTI

Hozzászólások

comments

A szerző

Komment