Tökéletes társ a kalandok során: Samsung GALAXY S4 Active vízálló okostelefon

2013. jún. 07.

A Samsung Electronics bemutatta a GALAXY S4 Active-ot, amelyet azon felhasználók számára terveztek, akik környezetük aktív felfedezése közben is szeretnének kapcsolatban maradni a világgal.

 „A GALAXY S4 Active a GALAXY sorozat legújabb tagja, amelyet kifejezetten azon aktív felhasználók számára terveztünkk, akik imádják a természetet” – mondta JK Shin, a Samsung Electronics IT és mobilkommunikációs divíziójának igazgatója és elnöke. „A GALAXY S4 innovatív funkciói mellett az Active számos olyan igazi áttörést jelentő designelemet is megkapott, amelyek révén a készülék aktív környezetben is tökéletesen használható, és így kiváló társ az utazásokat, valamint felfedezőutakat kedvelők számára” – tette hozzá JK Shin.

Maximális strapabírás

Az ilyen dinamikus életstílus igényeihez igazodva a GALAXY S4 Active-ot úgy alakították ki, hogy a felhasználók a természet felfedezése és az ott gyűjtött tapasztalatszerzés közben is kapcsolatban maradhassanak ismerőseikkel.

A GALAXY S4 Active minősített por- és vízállóságának (IP67*) köszönhetően többé nem kell otthon hagyni a készüléket, ha hosszabb időt töltünk a strandon, vagy porosabb környezetbe megyünk kirándulni. A tökéletesen szigetelt kialakítás távol tartja a port, és véd a víz okozta károsodástól 1 méteres vízmélységig, akár 30 perces időtartamra is. A GALAXY S4 Active vízálló fejhallgató csatlakozása révén kalandokkal teli helyzetekben is ugyanúgy használhatjuk a fejhallgatónkat, mint ahogy azt normál körülmények között tennénk. Miközben a vadvízi túra minden pillanatát rögzítjük, vagy nagyszerű víz alatti képeket készítünk az úszómedencében, a készülék egyedi konstrukciója lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy olyan lenyűgöző pillanatokat is megörökítsen, amelyre korábban nem volt lehetőség hagyományos okostelefon használatával.

(* Az IP kód a szilárd idegen tárgyak behatolása és a víz károsító hatása ellen nyújtott védelem nemzetközi jelzése. Az IP68 jelenti a legmagasabb szintű biztonságot)

w_galaxy_s_4_product_image__590_

Még több élmény a megnövelt teljesítménynek köszönhetően

Az aktív életmódhoz nagyon sok energiára van szükség, a GALAXY S4 Active pedig hosszan tartó, igen intenzív felhasználói élményt kínál.

Az 1,9 GHz-es négymagos processzor és a 2600mAh kapacitású akkumulátor révén a GALAXY S4 Active a legmegerőltetőbb feladatokkal is könnyedén és nagy pontossággal küzd meg. A készülék gyönyörű 5,0”-os full HD TFT LCD kijelzője (443 PPI) lenyűgöző színeinek és elképesztő felbontásának köszönhetően a szem akkor sem fárad el, ha hosszan játszunk a legújabb játékokkal, vagy órákon át videókat nézegetünk. A „Glove Touch” funkcióval pedig a hideg időjárás sem jelent hátrányt, mivel a kijelzőt kesztyűn keresztül is tökéletesen lehet kezelni.

A 8 megapixeles hátoldali kamerával a felhasználók út közben is könnyedén megoszthatják színes élményeiket. A GALAXY S4 Active „Aqua Mode” elnevezésű egyedi kamera funkciója még jobb minőséget és tiszta képet biztosít a víz alatti képek és videók készítéséhez. A készülék oldalán található hangerő-szabályozó gomb kamera funkciógombként is használható, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen és gyorsan megnyithassák a kamera alkalmazást, s így a fénykép vagy a video a kellő pillanatban készülhessen el. Továbbá, a hangerő-szabályozó gomb hosszabb ideig tartó megnyomásával a kamera hatékony LED lámpává alakítható át, ezzel is támogatva a rossz fényviszonyok között, illetve az éjszaka folytatott tevékenységeket.

Még gazdagabb és teljesebb élmény

A GALAXY S4 Active-ot a GALAXY S4 népszerű funkcióit is magában foglaló egységes kezelőfelülettel látták el.

Az S Travel” utazási és helyi információt, valamint javaslatokat kínál az ismeretlen környezetben való problémamentes élményszerzés érdekében. Az „S Translator” a külföldi utazást is könnyebbé teszi azáltal, hogy biztosítja számunkra az e-mailek és SMS-ek azonnali szöveges vagy hangos fordítását.

A kamera kezelőfelületét úgy tervezték meg, hogy az értékes pillanatokat könnyen és még egyedibb módon lehessen megörökíteni, és megosztani a sorozatkép készítési funkciók révén. Ezek között van például a „Drama Shot” opció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felvételeket folyamatos time-lapse módon tekintsék meg, illetve a „Sound & Shot” opció, amely egyedi módon rögzíti a képet és a hozzá tartozó hangokat, s a megörökítendő pillanatot teljes élményt nyújtó vizuális/audio formátumban rögzíti. A „Story Album” funkció a GALAXY S4 Active-val készített fotókat a készítés ideje, a földrajzi koordináták vagy egy speciális esemény szerint gyűjti össze. A „Group Play” funkcióval pedig lehetővé válik a különféle zenék, fotók, dokumentumok és játékok egyszerre és több különböző eszközön történő kezelése, így például a GALAXY S4-en, a GALAXY S4 minin, a GALAXY Mega 6.3-án és a GALAXY Mega 5.8-on is.

A „Samsung Smart Pause” lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szemmozgásuk révén irányítsák a képernyőt. Ez azt jelenti, hogy filmnézés közben a video lejátszás leáll, ha levesszük a szemünket a készülékről, és újraindul, ha ismét a filmre összpontosítunk, ezzel pedig készenléti időt takarít meg számunkra, és nem kell időt pazarolnunk a film visszatekerésével. Az „Air View” funkcióval már úgy is megtekinthető az e-mailek tartalma, hogy egyszerűen csak a képernyő fölé visszük az ujjunkat, amivel időt takarítunk meg, és adatforgalmat sem generálunk. Az „Air Gesture” segítségével csak egy csuklómozdulatra van szükség, ha zeneszámot akarunk váltani, fel- vagy le szeretnénk görgetni egy weblapon, illetve fogadni szándékozunk egy bejövő hívást. Az „S Health” alkalmazással személyes egészségügyi statisztikákat hozhatunk létre. Ha az S Health kiegészítőkkel együtt használjuk, akkor nyomon követhetjük a pulzusszámunkat, súlyunkat, alvásmintáinkat és egyéb személyes adatainkat az egészséges életmód szellemében.

Bővített tartalom és szolgáltatások

A GALAXY S4 Active versenyképes tartalmakat és szolgáltatásokat kínál ahhoz, hogy bárhol és bármikor megtapasztalhassuk a még teljesebb mobil felhasználói élményt.

A „Samsung Hub” használatával a felhasználók különféle zenékhez, videókhoz, könyvekhez, játékokhoz és tartalmas oktatóanyagokhoz férhetnek hozzá. A magazinok stílusát követő gyönyörű kezelőfelülettel a felhasználók egy sor szolgáltatást böngészhetnek végig, s egyszerűen vásárolhatnak tartalmakat, és kezelhetik azokat az egyedi Samsung fiókjuk segítségével. A felhasználók a TV-jüket is irányíthatják a Samsung WatchON alkalmazással, amely a televíziót, a set-top boxot és a DVD lejátszót is kezelni képes távirányítóvá alakítja át a GALAXY S4 Active-ot. A „ChatON” egy másik egyedi funkció, amely csoportos csevegést, médiamegosztást, valamint új és kreatív módon történő kapcsolattartást tesz lehetővé különböző mobile készülékeken készített képek, kézzel készített rajzok és ábrák felhasználásával. A készülék tartalommegosztó képességének továbbfejlesztését jelentő „Samsung Link” használatával a felhasználók különböző Samsung digitális eszközökön tárolt tartalmakat oszthatnak meg, illetve szinkronizálhatnak.

A GALAXY S4 Active nyártól lesz kapható, először az Egyesült Államokban és Svédországban. Három színben vásárolhatjuk majd meg: szürke (Urban Grey), kék (Dive Blue) és narancssárga (Orange Flare). A színválaszték az adott piac függvénye.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek