Díjnyertes fényképezők

2013. máj. 10.

A Panasonic bejelentette, hogy három előkelő kitüntetést nyert 2013-ban a TIPA-tól (Technical Image Press Association), a meghatározó fotós szaklapokat tömörítő, világméretű független szervezettől. Ezek a díjak az egész világon a legnagyobb szakmai elismeréseknek számítanak. A Panasonic LUMIX DMC-GH3 készüléke a Legjobb Professzionális Kompakt Fényképezőgép, a

LUMIX DMC-FT5[1] a Legjobb Strapabíró Kompakt Fényképezőgép, valamint az SDHC Gold, Silver és Blue sorozat memóriakártyái a Legjobb Adathordozó díját nyerték el.   

Harris Soejima, a Panasonic Consumer Marketing Europe vezérigazgatója elmondta: „Mindent megteszünk azért, hogy a mi digitális fényképezőgépeinkkel lehessen a lehető legjobb képeket készíteni. 2008-ban, amikor megalkottuk az első digitális cserélhető objektíves tükörnélküli fényképezőgépet (ma ez MILC vagy DSLM kategória néven ismert), a digitális kamerák értékesítése az új Micro Négyharmados rendszerrel együtt növekedésnek indult, vagyis sikerült rengeteg professzionális és haladó amatőr fotóst meggyőznünk készülékeink minőségéről. A kompakt fényképezőgépek piacán mindössze tíz éve vagyunk jelen, ezért különösen nagy eredménynek tartjuk, hogy elismerték a strapabíró kompakt gépeink minőségét. A nagy teljesítményű memóriakártyák széles választékát biztosítjuk bármilyen felhasználásra. Ezeknek nem csupán a teljesítménye nagy, de biztonságosan is tárolják az adatokat. Jó érzés tudni, hogy az igyekezetünket a szakma is elismeri és megtiszteltetésnek tartjuk, hogy a neves szakújságírókat tömörítő nemzetközi zsűri újra nekünk ítélt több TIPA díjat.”

panas

LUMIX DMC-GH3

A Panasonic LUMIX DMC-GH3 fényképezőgép kapta a Legjobb Professzionális Kompakt Fényképezőgép díját. Ez a készülék azoknak a professzionális igényű felhasználóknak készült, akik a profi fénykép- és videofelvételhez hordozható, cserélhető objektívre is igényt tartanak. A LUMIX DMC-GX1 tavaly a Legjobb Haladó Szintű Kompakt Fényképezőgép díját vitte el.

A TIPA egyik zsűritagja így indokolta a döntést: “A Panasonic LUMIX DMC-GH3 készülékbe épített 16MP Live MOS szenzor érzékenysége a 12 800-as ISO értékig terjed +1EV túlexponálással. Kifinomult a zajszűrése, az újonnan kifejlesztett low-pass filter pedig gyenge fény mellett is jó képet nyújt. A Contrast AF-nek köszönhetően a készülék fókusz állító képessége sokat javult, gyorsabban indul és még gyorsabb exponálást biztosít. A 3 hüvelykes, 16:9 arányú, 100 százalékos nagyítást nyújtó Live View kereső elképesztő, 1744k felbontással rendelkezik. Az OLED képernyőt oldalra 180, függőleges irányban 270 fokkal lehet elforgatni. A magnézium ötvözetből készült, fröccsöntött burkolat valamint a csepp- és porálló illesztések ugyancsak olyan tulajdonságok voltak, amelyek mély benyomást tettek a zsűritagokra.”

FT5_TS5d_front_resize_v2_590

LUMIX DMC-FT5

A LUMIX DMC-FT5 fényképezőgép nyerte el a Legjobb Strapabíró Kompakt Digitális Fényképezőgép díját. Ezt a gépet az aktív életstílust folytató fotósoknak tervezték, akik extrém körülmények között fotóznak és készítenek videó felvételeket. A készülék a LUMIX DMC-FT3 nyomdokain halad, amely 2011-ben nyerte el ugyanennek a kategóriának a fődíját.

Az egyik TIPA zsűritag így kommentálta az elismerést: „A készülék 13 méter mélységig vízálló; ütésálló, ezért 2 méteres magasságból leejthető; 100 kg nyomást visel el és -10 fokos hidegben is működik. A Panasonic FT5 márkajelű 16.1 megapixeles gépe jelenleg a legjobb külső használatra tervezett, strapabíró fényképezőgép a piacon. Videó felvételeket full HD minőségben (1920 x 1080, AVCHD) Dolby Digital hangfelvétellel együtt készít. A Leica DC VARIO-ELMAR objektívek (28-128 mm gyújtótávolság) kiváló előnézeteket továbbítanak a 3 hüvelykes LCD kijelzőre. A jelenlegi trendeknek megfelelően a fényképezőgép „one touch easy” módszerrel csatlakozik WiFi hálózathoz, amely lehetővé teszi a távoli kioldást a ‘Panasonic Image App’ használatával. Ez utóbbival a képek címkézése is megoldható a GPS funkció segítségével.”

A Panasonic SDHC Gold, Silver és Blue sorozathoz tartozó memóriakártyái a Legjobb Adathordozó díját nyerték el. Ezek a felhasználó számára lehetővé teszik a fontos pillanatok rögzítését  és a képek eltárolását.[1] Európai modell.  A globálisan kapható modell a LUMIX DMC-TS5.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek