Lelopták a testőr kezéről az óráját Nápolyban

2012. nov. 21.

Nápolyi tolvajok ellopták Joachim Gauck német államfő testőrfőnökének a karóráját. Az olasz sajtó szerint úgy szedtek le a csuklójáról, hogy észre sem vette.

 
A Nápolyban az olasz államfővel tárgyaló Gauck biztonsága nem volt veszélyben, de a német elnököt kísérő titkosszolgálati ügynökök vezetőjének a kezéről eltűnt egy Rolex óra. A tolvaj akkor lépett akcióba, amikor a német elnök a nápolyi tengerparton levő Grand Hotelbe tért vissza pihenni. A bűnöző a szálloda bejáratánál összecsődült tömegben került a biztonsági ember közelébe.  Újságértesülések szerint az esetről a német testőrség vezetője feljelentést tett a nápolyi rendőrségen, azt állítva, hogy a Rolex nem is volt igazi. A tolvaj észrevétlenül kapcsolta le az órát, de vannak olyan hírek is, amelyek szerint játékfegyvert szegezett a testőrre.
Nápoly hírhedt arról, hogy turisták értékes óráit pár perc alatt ellopják.  “Nápoly utcáin nem hordunk Rolexet” – idézte az olasz sajtó Aurelio De Laurentiis, a Napoli labdarúgócsapat elnöke közismert mondását.

Forrás: MTI

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment