A Hyundai i20 WRC sikeresen teljesítette első próbafutamát

2013. jún. 04.

Néhány hónapnyi intenzív felkészülést követően a vadonatúj központban működő Hyundai Motorsport kivitte a műhelyből az i20 WRC-t, hogy megkezdje a modell gyakorlati tesztprogramját.

A Hyundai i20 WRC sikerrel teljesítette első próbafutamát a Hyundai Motorsport alzenaui (Németország) központjának közelében fekvő tesztpályán. A teszt során, amelyet a csapat műszaki stábja végzett el, nem tapasztaltak semmilyen problémát. A tesztelés folyamata ezt követően felgyorsul, hogy az autó időben felkészülhessen a FIA (Federation Internationale de l’Automobile) 2014-es Rali Világbajnokságára.

A háromnapos, 550 kilométeres próbát követően kezdetét vette az autó első, teljes körű tesztje. Ennek során a mérnökök különféle beállításokat próbáltak ki, és értékes adatokat gyűjtöttek, amelyeket a Hyundai Motorsport létesítményében fognak kielemezni. Az autó teljesítményének minden fő mozzanatát kiértékelték, a program elsődleges szerepe az volt, hogy az i20 WRC 1,6 literes turbómotorjáról gyűjtsenek be minél több adatot.

„El kell ismernem, megindító pillanat volt az i20 WRC-t először mozgásban látni. Az év hátralévő részében intenzív tesztek várnak ránk, Európa legkülönfélébb helyszíneire utazunk, hogy olyan, eltérő körülmények között, változatos talaj- és útviszonyok mellett tehessük próbára az i20 WRC-t, amelyek majd a jövő évben, a Rali Világbajnokságon várnak ránk” – hangsúlyozta Michel Nandan csapatfőnök.

 

A Hyundainak igen rövid idő áll a rendelkezésére, hogy teljesítse kitűzött, ambiciózus céljait. A szoros program azért fontos, hogy a csapat 2014 januárjában ott lehessen a Monte Carlo Rali rajtjánál.

„Az első tesztek tapasztalatai igen pozitívak. Bőségesen gyűjtöttünk hasznos visszajelzést, amelyeket most, a felkészülés következő fázisában fogunk feldolgozni” – tette hozzá Nandan.

A Hyundai i20 WRC modellt a Hyundai Namyang K&F központja tervezte (Dél-Korea); az autót a Hyundai Motorsport alzenaui (Németország) központjában készítik fel a versenyre.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek