New York – A Szinglik Mekkája

2012. nov. 06.

A lap alapvető, üzleti stílusától eltérő, szokatlan listát készített ezúttal a Forbes Magazin. Elemzői azt vizsgálták, melyik amerikai városban a legjobb élni, ha valaki egyedül van, vagy tartósan a szingli életmódra rendezkedett be.

 

Negyven nagyvárost és környékét mérték fel az USA-ban, amelyeket különböző szempontok szerint pontoztak. Ezek: megélhetési költségek, munkahelyek számának növekedése (könnyű munkához jutás lehetősége), laza élet, kulturális programok, netes ismerkedés, éjszakai élet színvonala és az egyedülállók száma. Miután pontozták mind a negyven várost (hivatalos amerikai gazdasági térkép alapján), sorba rakták őket, és a ranglistákat átlagolták.

Összességében New York lett a legjobb hely a szinglik számára, pláne, hogy ez a város lett az első a lazaság és a netes ismerkedés ranglistáján is. Érdemes azonban az odaköltözés előtt előkészíteni a terepet: a megélhetési költségeket tekintve már csak a középmezőnyben van New York, míg a munkához jutás lehetősége majdnem itt a legkisebb, az egész Egyesült Államokat tekintve. Az összesített listán Boston lett a második, míg Chicago a harmadik. Az utolsó helyeken Cincinnati és Salt Lake City, a lista végén pedig Jacksonville található.

New York ugye két szempont szerint is az első helyen végzett, de mi a helyzet a többi elsővel? A megélhetési költségeket nézve Atlanta a favorit (összességében 6.), Austinban a legkönnyebb egy új munkát találni (összességében 11.), a kultúrára vágyók pedig költözzenek Providence-be (összességében 15.) – biztos ezért lakott ott anno Dumb és Dumber. A legkomolyabb éjszakai élet – mily meglepő – Vegasban (összességében 22.) várja az ismerkedni vágyókat, az ismerkedni vágyók pedig az angyalok városában, Los Angelesben (összeségében: 8.) várnak – talán Rád is! Hogy számszakilag hol nem érdemes ismerkedni? Kansas-ben a farmerek még hisznek a párkapcsolat erejében.

Forrás: Forbes

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment