Milyen háziállat való neked?

2012. nov. 18.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Vajon az állatokra is igaz ez? És ha szeretjük őket, mégis milyen állatot válasszunk házi kedvencnek? Itt a himself.hu kisállat-kalauza férfiaknak!

 

Kezdjük talán az ismertebb, általánosabb állatokkal. A kutya ideális választás lehet, amennyiben a napi fárasztó munka után hazaérve még van erőd egy-másfél órát, hóban-fagyban, esőben sétálni, miközben kedvenced minden bokornál megáll szagmintát venni, vagy adott esetben hagyni. Továbbá nem árt, ha a leendő gazdi rendelkezik havi 20-30 ezer felesleges forinttal, amit az állat etetésére és egyéb vele kapcsolatos kiadásokra szán. Erre számoljuk fel a kutyaiskolák átlag 1500-2000 forintos díját alkalmanként, ami adott esetben meg is térülhet, ha Blöki megtanulja behozni a sört a hűtőből. De mindezt feledtetni tudja az a fajta őszinte öröm, ami a kutyádból árad, miután a nap végi magárahagyottság után végre megláthat téged. (Tipp: A barátnőtöktől ne várjatok ilyen őszinte örömet, miután 8 órára magára hagytátok, hogy újra láthat titeket.) További nagyon nagy előnye a kutyának, hogy a nők szemében Brad Pitt-i magasságokig emelkedik egy kölyökkutyát sétáltató férfi, és ez a helyzet számos magától értetődő csajozós dumát is magában rejt.

 

Bármilyen kutyát választasz, örök társ egy életen át, nem úgy, mint a másik rendkívül népszerű négylábú, a macska.

Ők soha nem fogják neked behozni az újságot, legfeljebb lepisilik.  Mikor olvastál róla utoljára, hogy egy macska gyerekeket mentett ki égő házból? Na ugye…  Azon kívül, hogy rendkívül akaratosak és öntörvényűek (talán ezért olyan népszerűek a nők körében?), állandóan hullajtják szőrüket, és előszeretettel választják fekhelyükül a te párnádat, kaparófául pedig a kanapé oldalát. Igaz, a macskatartás költségei meg sem közelítik egy kutyáét, de annyi örömöt sem lehet bennük lelni. Mindenesetre mellettük szól, hogy a nők körében nagy népszerűségnek örvendenek, és bújásukkal, bájolgásukkal bárkit fel tudnak vidítani.

 

Akinek viszont arra van szüksége, hogy minél kevesebb ráfordított energiával és költséggel legyen szőrös házi kedvence, annak a nyúl vagy bármilyen rágcsáló lehet ideális választás. De csak nekik. Ha viszont barátnőd már rendelkezik nyúllal, ne kereszteld el pörköltnek, nem fogja értékelni, bármennyire is röhög a haverod ezen a poénon a hatodik sör után. Biztosan nagyon cuki, ahogy Bogyó a háromnapos répát majszolja, majd kis bogyó formájában a lakás teljes területén vissza is szolgáltatja ezeket. De ezzel nagyjából ki is merült a tudásuk. Bár azt mindenképpen a számlájukra kell írni, hogy kiválóan alkalmazhatóak a ház bármely pontján elhelyezett elektromos kábel megtalálására – és szétrágására, különösen, ha az a kábel az új plazmatévéhez tartozik…

Ha te olyan ember vagy, akinek nem fontos, hogy időnként meg tudja simogatni kisállatát, vagy ha mégis, nem fontos, hogy a kezed ilyen esetben szőrrel találkozzon, akkor bátran válassz magadnak teknőst! Ez az az állat, amelyet elég hetente egyszer etetni, sétáltatni sem kell – mi kell még? Például, hogy az éjszaka kellős közepén ne ébredj fel arra, hogy az akvárium falát kaparják. Garantált kialvatlanság akár éveken keresztül!

Ugyanez igaz bármilyen otthon tartott madárra is… azzal a kivétellel, hogy őket egy takaróval le lehet szerelni. Adott esetben őket is lehet simogatni, aki feltétlenül szeretné a csípésüket a kezén érezni, de emellett jóval több törődést igényelnek, mint a rágcsálók vagy teknősök.

De ha az eddig felsorolt állatok közül sem találtál kedvedre valót, akkor talán valamilyen egzotikus háziállat, például hüllő vagy pók való neked. Ebben az esetben készülj fel arra, hogy valóban a társad lesz… és valószínűleg be is kell érned vele, hiszen a nők 90% csak  a Vízipók, csodapókot találja aranyosnak, és igen, őt is csak TV-n keresztül…

 

 

Hozzászólások

comments

A szerző

Komment