Közel húszezren buliztak a Harley-Davidson Open Road Fest-en

2013. jún. 10.

Az utolsó motoros is elhagyta az alsóörsi kempinget, a 14. Harley-Davidson Open Road Fest területét. Az országot sújtó árvízi helyzet és a kezdeti esős idő ellenére közel húszezren vettek részt a legrégebbi, Balaton-parti fesztiválon. Az elmaradhatatlan szombati felvonuláshoz kimagasló létszámú motoros csatlakozott, akik közel húsz kilométer hosszú konvojt alkotva vonultak végig a környező településeken. Szerdától szombatig külföldi és hazai rocklegendák léptek fel a nagyszínpadon és a Rock Arénában, többek között Woodstock legendás zenekara, a Ten Years After, a hetvenes évek egyik legjelentősebb hardrock-bandája, a Uriah Heep, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, a Firkin, Anna and the Barbies, a Maxisun valamint a Magna Cum Laude. A Fesztivál történetében először a szervezők kisorsoltak egy Harley-Davidson motorkerékpárt, amelyet egy olyan motoros nyert, aki évek óta látogatója a rendezvénynek.

 

A kapunyitás a Class FM mozgó stúdiójának bevonulásával együtt zajlott a nulladik napon, amelynek estéjén egy igazi történelmi pillanatra került sor. Vándorfi László rendezésében a Pannon Várszínház társulata bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepelte 40 éves évfordulóját. Az előadást Ganxsta Zolee zenekara követte, akik méltóképpen alapozták meg a rendezvény zenei programját.

A legtöbben a szombati Uriah Heep koncertjén és Dévényi Tibi bácsi retro partiján buliztak a négynapos fesztivál alatt.

A legnépszerűbb program a szombati motoros felvonulás volt, amelyen több mint tízezren vettek részt. A konvoj 50 kilométer hosszú útvonalon, Alsóörs, Csopak Balatonfüred, Tihany, Aszófő, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi településeken vonult végig. Az út mentén több ezren integettek a szelíd motorosoknak.

A szervezők idén sem feledkeztek meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról. Az ORF-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei elméleti és gyakorlati bemutatókat tartottak a fesztivál ideje alatt.

A be- és kiléptetés, valamint a készpénzmentes fizetés hibátlanul működött az újonnan debütált okos karszalag segítségével. A rendezvényre kifejlesztett rendszer nagyban megkönnyítette mind a biztonságért, mind a vendéglátásért felelős dolgozók munkáját.

A látogatók nagy része az okos karszalagon visszamaradt összeget felajánlotta a Bátor Tábor Alapítvány részére, amelyet daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítanak.

„Ezúttal is példátlan volt az összefogás és az együttműködés a hatóságok, az önkormányzatok és a szervezők részéről. Minden évben olyan, mintha hazajönnénk Alsóörsre. Idén sem volt másként: most is kedvesen vártak és fogadtak bennünket. Azon vagyunk, hogy még legalább ennyi sikeres rendezvényt tető alá hozzunk, közös erővel” – értékelte a négy napot Dobai Attila rendezvényigazgató.

A hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét tudhatja magáénak az a fesztiválozó, aki hosszú évek óta visszatérő vendége a Harley-Davidson Open Road Fest-nek. A szerencsés látogatót közjegyző jelenlétével sorsolta ki szombat este Dobai Attila, aki egy 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidson-nal lett gazdagabb.

A motorsorsolás után igazi legendák léptek a nagyszínpadra: hatalmas tömeg előtt adott koncertet a brit Uriah Heep.  Mick Box, a zenekar gitárosa éppen születésnapját ünnepelte, így a szervezők meglepték őt egy tortával, a közönség pedig magyarul elénekelte neki a „Boldog születésnapot” című dalt. A nagyszínpad programját látványos tűzijáték zárta.

De ezzel még nem ért véget a buli. A Rock Arénában hajnalhasadtáig zenélt a Kiss Forever Band, majd a Madarak.

Másnap délelőtt a sátorbontás után lassan kiürült a kemping, és a motorosok egy évre elbúcsúztak kedvenc fesztiváljuktól. Ez a négy nap a féktelen szabadságról, a minőségi rock zenéről és az összetartozásról szólt.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek