Graffitiseket keres a Ford!

2013. Már. 11.

A Ford jövő hét végén, március 23-24-én a gymkhana koronázatlan királyaként ismert internetes sztárral, Ken Block-al forgat egy a vadonatúj Ford Fiesta ST-t promotáló filmet Budapesten. A forgatás egy része Budapest ikonikus helyszínein zajlik majd, ám az izgalmasabb jelenetek egy zárt pályán kerülnek felvételre, amelynek dekorációja révén 3 hazai graffitiművész is lehetőséget kap arra, hogy bemutassa tudását.

A március 23-24-én, a rally fenegyerekeként elhíresült Ken Block és a Ford Fiesta ST közreműködésével zajló forgatáson egy a Ford Magyarország Facebook oldalán meghirdetett feltételeknek eleget tevő szerencsés jelentkező is részt vehet majd, akinek alkalma lesz néhány vezetési trükköt is ellesni Ken Block-tól a Fiesta ST anyósüléséről.

A Ford azonban ezen felül úgy döntött, hogy az izgalmas jelenetek forgatásához helyszínül szolgáló zárt pályán elehelyezett 3 óriásplakát dekorációjára felhívást intéz mindazok számára, akik képesek megmutatni, hogy a graffiti a megfelelő felületen, helyen alkalmazva igazi értékteremtő művészetre is képes.. Az esemény helyszínén elkészítendő munkákban a gymkhana világát, a sebesség és a technika üzenetét szeretnék képi illusztrációkban is viszont látni a szervezők a kiválasztott graffitiművészek megfogalmazásában. A forgatáson való részvételre vázlatokkal és referenciákkal lehet pályázni, úgy, hogy a munkának a következő hívószavak valamelyike köré kell épülnie: erő, technológia, sebesség. A pályázatról további információk az alábbi oldalon találhatók: www.bit.ly/fujjnekunk

„A Ken Block és a gymkhana által képviselt képi világ és hangulat meglehetősen közel áll az utcai művészetekhez. Jelen felhívásunk célja, hogy lehetőséget teremtsen mindazok számára, akik szeretnék és képesek is bebizonyítani, hogy a megfelelő helyen, felületen a graffiti a művészi önkifejezés eszköze lehet. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a graffiti destruktív, városképromboló megnyilvánulásaitól a valódi graffiti művészekhez hasonlóan mi is elhatárolódunk és azt semmilyen formában nem kívánjuk bátorítani, az erre a célra dedikált felületen és helyszínen ugyanakkor a kortárs művészet egyik formájának tartjuk.“ – fogalmaz Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója.

Varga Zsombor

„Úgy gondoljuk, hogy a 3 kiválasztott graffiti művész számára nem mindennapi lehetőség, hogy munkájuk egy olyan internetes sztár legújabb filmjéhez szolgál majd háttérként, akinek legutóbbi Gymkhana 5 című videójára több, mint 42,5 millióan voltak kíváncsiak világszerte, még akkor is ha a most készülő film nem a régóta várt Gymkhana 6 lesz, hanem egy a Fiesta ST-t promótáló film. A művészek munkájáról készülő werkfilmet a Ford Magyarország Facebook oldalán is közzétesszük majd. – teszi hozzá a szakember.

Hozzászólások

comments

A szerző

Komment