Szíjjártó, a kapitány – Interjú

2012. nov. 20.

Sokan csak a politikai hírekből ismerik Orbán Viktor korábbi személyes szóvivőjét, aki ma már külügyi és a külgazdasági ügyekért felelős államtitkár. Mi bemutatjuk nektek egy kevésbé ismert oldalát is. Interjú Szíjjártó Péterrel, a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub csapatkapitányával.

 

 

A hétvégén idegenben értek el bravúros győzelmet, de pénteken újabb nehéz feladat vár a csapatra, hiszen a Ferencváros látogat Dunakeszire. Mit vár a mérkőzéstől?

Azt gondolom nem túlzás kijelenteni, hogy a bajnoki cím szempontjából egy kulcsfontosságú mérkőzés vár ránk. Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen fontos rangadó előtt érkezett csapatunkhoz Tomas Rivera Amoros, a román futsalválogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki akár az előttünk álló egy hétben is rengeteg olyan új dolgot tud nekünk tanítani, amellyel esetleg meg tudjuk lepni a Fradit. Tiszteljük ellenfelünket, aki nem véletlenül nyeri sorra nagy fölénnyel mérkőzéseit, de azt megígérhetem, hogy kemény 40 perc vár rájuk.

Külügyi spinter (fotó: Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub)


Fehér Zsolt nyilatkozta, hogy tudatos építkezés zajlik a csapatnál. Tomas Rivera Amoros érkezése után esetleg újabb nagy név is várható?

A klub lassan két éve folytatja ezt az építkezést, ma már közel 80 utánpótláskorú játékosunk van, a város pedig teljes mértékben befogadta a csapatot. Hazai mérkőzéseinken rendszerint teltház előtt lépünk pályára, ami esetenként akár 1200 nézőt is jelenthet. Ezt a közönséget bármelyik NB1-es klub is megirigyelhetné. Idegenbeli mérkőzéseinkre is közel 100 szurkoló kísér el minket. Ez pedig valóban a klubnál zajló tudatos építkezés eredményének tekinthető, amit Rivera mester érkezése tovább emel. Az pedig, hogy Európa egyik legjobb futsal edzője hazánkban dolgozik nemcsak nekünk, hanem az egész magyar futsal számára hasznos.

Tavaly második helyet értek el az NB2-ben, a Vác visszalépése után azonban szabadkártyával nem vállalták az élvonalbeli szereplést. Az idei erősítések után hasonló helyzetben ismét nemet mondanának az első osztályra?

A csapat elve, hogy csak az az eredmény számunkra, amit a pályán kivívtunk. Ha sikerül a pályán elért eredmények alapján feljutni, természetesen vállaljuk az élvonalbeli küzdelmet.

Lőw Zsolt mondta Önről, hogy mentalitása alapján a Bundesligába illene leginkább. Saját megítélése szerint melyik bajnokság áll Önhöz a legközelebb?

A magam részéről leginkább a magyar bajnokságot szeretem, ezért követem is minden mozdulatát. Már gyerekkorom óta fanatikus Honvéd szurkoló vagyok. Ha külföldről kell választanom, akkor a Manchester United-nek drukkolok, ezért is talán az angol foci áll hozzám a legközelebb. Lőw Zsolt sem tévedett azonban, hiszen gyerekkoromban nem volt lehetőségem igazolt labdarúgóként szerepelni, ezért technikailag ugyan le vagyok maradva a többiektől. Viszont ezt fizikailag tudom pótolni, továbbá sok munkával és fegyelmezettséggel igyekszem behozni a technikai oldalon jelentkező hátrányomat.

Győri kötődése révén furcsa öntől azt hallani, hogy a hazai bajnokságban a Budapest Honvédnak szurkol.

A Honvédhoz való kötődésem valójában korábbra tehető, már amikor Győrben laktam, is értük szorítottam. A Győrnek annyiban drukkolok, hogy nagyra értékelem Tarsoly Csaba munkáját. Ha van valaki Magyarországon a klubtulajdonosok között, aki megérdemli, hogy bajnokcsapata legyen, akkor mindenképpen ő az. Egészen kiemelkedő, amit a magyar labdarúgásnak nyújt.

Végül engedje meg a kérdést: kit tart jobb labdarúgónak: saját magát, vagy pedig Orbán Viktort?

Mivel a Miniszterelnök Úr nagypályán játszik, én pedig futsalozom, ezért nem tudnám ezt összehasonlítani, szerencsére két külön kategóriában indulunk.

Cselezés közben nem számít, ki honnan érkezett a meccsre. (fotó: Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub)

 

 

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment