Profit és elegancia: Interjú Pintér Péterrel 2.rész

2012. okt. 01.

Kik azok akiktől tanulni tudsz?
Ingatlan befektetőként azt mondanám, hogy Donald Trump előadásai vagy könyvei számomra rendkívül fontosak. Ha bárhol a világon elérhető helyen tart előadást vagy tanfolyamot, mindig elmegyek és végighallgatom. De beszélhetnénk Robert Kiyosaki-ról, vagy más sikeroktatókról is. Én próbálom követni az ilyen embereket és átvenni a szemléletmódjukat. Sok könyvet olvasok ezzel kapcsolatban és próbálom azokat levetíteni a magyar viszonylatokra. A tőzsdén a legnagyobb hatással rám a Német Birger Schäfermeier volt.Magyarország mindig is le volt maradva a világhoz képest néhány évvel, évtizeddel ez kétségtelen tény. Azt gondolom onnan kell tanulni, ahonnan lehet. Ez nem azt jelenti, hogy teljes mértékben le lehet követni egy-egy ember életvitelét vagy sikereit, de az alapelvek és a szempontok elsajátítása fontos.  A tanulásra, saját fejlődésemre soha nem sajnáltam a pénzt!

Van még valaki, akit követhetőnek tartasz?
Rendszeresen részt veszek Anthony Robbins előadásain, olvasom a könyveit, nézem a video felvételeit. Ő az, aki tipikusan azt az irányvonalat képviseli, amit én is próbálok követni. Persze Magyarországon is nagyon sok olyan ember van, aki követésre méltó. Én mindenkitől megpróbálok tanulni aki valamilyen sikert ért el, és tisztelem azokat az embereket akik önerőből értek el nagy dolgokat az életükben.

Mit teszel annak érdekében, hogy a siker fenntartható legyen?
Fontos, hogy mindig legyenek céljaink. Számomra a tevékenység, amit végzek, a mindennapi pörgés, nagyon fontos hajtóerő. Próbálom úgy alakítani a céljaimat, hogy a hosszú távú tervek mellett legyenek mindennapi, hétköznapi célok is. Olyanok, amelyeket el tudok érni, hogy minden héten legyen sikerélmény. A mindennapi sikerek erősítik a kitartást és a lendületet.

Mit jelent számodra a verseny?
Mindig kihívásnak tekintettem és teljesen biztos vagyok abban, hogy jobb tudok lenni, mint más. Nem szoktam úgy belemenni a versenybe, hogy arra gondolok, vesztes is lehetek. Mindig tudom, hogy nekem győztesként kell kikerülnöm. Amikor ingatlant adok el, nagyon fontos, hogy én jobban tudjam értékesíteni, mint bárki más. Mindig legyen olyan plusz dolog, amit én tudok hozzáadni, engem meg tudjanak különböztetni másoktól. Olyan apróságokra gondolok, hogy az ember jobban odafigyel arra, hogy mi a vevő igénye, hogy én több értéket adok hozzá, mint bárki más. Igyekezek mindig egy lépéssel versenytársaim előtt járni. Például a tőzsdén a siker 90%-a pszichológia. Mégis szinte mindenki csak technikákat tanít. Erre az igényre alapozva jött létre a PROFITDAY. Itt olyan előadókat hívunk meg, akik nagyban segítenek a megfelelő mentális hozzáállás kialakításában. Ne felejtsük, minden fejben dől el!

Mi történik akkor, ha a legnagyobb igyekezeted ellenére mégsem nyersz?
Nagyon fontos, hogy az ember tisztában legyen a képességeivel. Megfelelő tapasztalattal előre meg lehet állapítani, hogy az a cél mennyire kivitelezhető reálisan számomra. Mindig 100%-osan figyelek a feladatra és teljes erőbedobással beleteszem magam. Ha ennek ellenére mégsem sikerül valami miatt, akkor igyekszem hamar túltenni magam rajta. Pontosan azért, mivel a lelkiismeretem tiszta maradhat, mivel én minden tőlem telhetőt megtettem a sikerért és annak hosszútávon mindig meg van az eredménye. Kielemzem a hibákat, amiket vétettem és próbálok tanulni belőlük. A legtöbb ember ott rontja el, hogy rossz helyre rakja a fókuszt. Nem a jelenre koncentrál, hanem vagy a múltban él, vagy ábrándozik a jövőről. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, mennyire használta fel a képességeit. Mert ha csak félgőzzel próbálgatok valamit és úgy nem sikerül, amit el akarok érni, akkor nehezen hagy aludni a lelkiismeret, és nem leszek barátságban a tükörrel sem.

Mitől vagy te hitelesebb az oktatásban és a vállalkozásaidban, mint versenytársaid?
Szerintem a legjobban úgy lehet elérni a hitelességet, ha összhang van az ember cselekedetei és a beszéde között. Amikor valaki például eljön hozzánk egy tőzsdetanfolyamra akkor én ott az előadás közben élőben kereskedek a piacon. Nem csak elméleteket gyártok, hanem a gyakorlatban mutatom meg, a saját példámon az eredményeket. Rengetegen oktatnak ma Magyarországon, azonban sokukat még senki sem látta kereskedni. Utólag szépen kielemzik a grafikonokat és megmondják mit tettek volna. Én ezt megteszem a tanulók előtt, de sokszor után követhetőek a tranzakcióim és a számlamozgásom is. Ha a számlaösszegem folyamatos kiegyensúlyozott emelkedést mutat és látják, hogy én is ugyanazokat a szabályokat használom kereskedésre, mint amit tanítok, semmi egyéb különleges összetevője nincs, akkor követni fognak. Persze vannak még így is, akik odajönnek hozzám szünetben, vagy a tőzsdetáborban, hogy jó, de most már áruljam el a tutit. Ők valami bennfentes információra vágynának, hátha van valami VIP megoldás és egy gyorsabb út a meggazdagodásra. Ha lenne, akkor azt tanítanánk. Ugyanis a tőzsdén nem egymás versenytársai vagyunk, tehát nem egymás elől vesszük el a lehetőségeket, hiszen a piac óriási. Szeretem a letisztult dolgokat és az észérveket. Nem szeretem a homályos részleteket és ez igaz az ingatlan befektetéseimre is. Ott sem általában külső emberként veszek részt a befektetésekben, hanem én is részt veszek bennük. A legnagyobb siker és a leg kézzelfoghatóbb bizonyíték arra,  hogy amit csinálok, az másolható az nem más mint az a jó néhány ember a látókörömben, akik vették a fáradságot és megtanulták a leckét!Ezek az emberek nem a szentgrált keresték a kereskedésben, hanem követték az útmutatásaimat.Mára már sokan korábban hihetetlen méretű számlákat képesek kezelni, és élvezni a nyereséget, melyet a saját képzésük eredményeképpen folyamatosan realizálhatnak a kereskedéseikből.

Mit jelent számodra a pénz?
A célok megvalósításának egyik eszközét. Sosem erre koncentrálok, a pénz nem elsődleges az életemben. Bármilyen tevékenységgel foglalkozom, mindig azt tapasztalom, hogy a pénz inkább másodlagos dolog. Ahhoz, hogy valamit elérjek, sokkal fontosabb a sikerorientáltság. A pénz nem életem döntő tényezője. Ezt az álláspontot sugallom az oktatásban is. A pénz nem lehet életünk célja. Egész egyszerűen az agyunk képtelen felfogni. Ha azt sugalljuk magunknak, hogy szeretnék egy balatoni házat magamnak és azt konkrétan körülírjuk, vizualizáljuk, már félig a miénk is. Ha viszont társítjuk hozzá azt is, hogy azért van szükség arra a házra, mert a Balatonon szenzációsan éreztem magam mindig, akkor már megvan az, amiért szeretnénk azt a bizonyos dolgot. Ha megvan a miért is az agyunk meg tudja mutatni nekünk hogyan és a pénzről szó sem esik közben. Ez az, ami a legcsodálatosabb az egészben, és amit sokan nem hisznek el, hogy működik. Pedig a sikertelen embereknél mindig kimutatható a célok és a miértek hiánya. Ők valahogy csak pénzt szeretnének, lehetőleg sokat, de hogy igazából miért, azt elfelejtik közölni saját magukkal. Ennek az eredménye sosem lehet kiemelkedő.

Ezek mellett, hogy jut időd kikapcsolódni? Mikor mész szabadságra?
Számomra az is kikapcsolódás, ha elmegyek pár órát wakeboardozni, vagy quadozni, és a megszokott környezetemből és a mobiltelefonomtól meg tudok szabadulni, de egy jó esti séta is ki tud kapcsolni. Az is igaz, hogy a mindennapi tevékenységek számomra nem megterhelők, szeretem csinálni amit csinálok. Ha nem szeretném és csak a pénzért tenném, szerintem nem lenne működőképes a dolog. Az embernek a saját vállalkozását, tevékenységét tudni kell szeretni ez nagyon fontos dolog, mert akkor nem lesz megterhelő. Persze amit említettél a szabadságot, azt mindennél fontosabbra tartom, de nem csak, úgy ahogy kérdezted. Soha sem dolgoztam alkalmazottként, amire büszke vagyok. Már fiatalon is azt a munkát kerestem, ami megadja a szabadság érzetét. Ezt először az ingatlanszektorban találtam meg. Én határoztam meg magamnak az építkezések ütemét és a beruházások számát is. Élveztem, hogy alkothatok, hogy az elképzeléseim kézzelfogható alakot öltenek és örömmel laknak benne, akik megvásárolták. Itt ismerkedtem meg először a passzív jövedelemmel is, amelynek a jelentősége felbecsülhetetlen. Azután a tőzsdén találtam meg a maximális szabadságot. Mámorító érzés, hogy egy szál laptoppal bárhol a világon, ahol van internet tudok kereskedni. Akkora pozícióval, amivel én akarok, azon a piacon ahol kedvem van. És ez a piac sosem zár be. Itt mindig vannak vevők és eladók. Ennek napjainkban érzi át az ember a jelentőségét, ha van egy ingatlanja például és hónapok, évek óta árulja. A tőzsdén ez nem fordulhat elő. Egy gombnyomás és teljesült is, amit kívántam. Ráadásul a technika, amit használok, és amit tanítunk is a világon mindenhol működik. Azaz egy páratlan esélyegyenlőség jön létre, ami eddig semmilyen más területén nem volt tapasztalható az életnek. Férfiaknak, nőknek, idősnek, fiatalnak, egyaránt jövedelmező lehet bőrszínre, lakóhelyre való tekintet nélkül. Eddig azt gondoltam ezt a rengeteg előnyt nem tudja semmi még megközelíteni sem.

 

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment