Cserháti Tamara: „Jól érzem magam a bőrömben”

2012. dec. 17.

Húsz évesen megpróbálta és sikerült neki: ő a szépségkirálynő! Szereti a vicces férfiakat, de nem cserélné le a barátját egyikre sem. Készül arra az időre, ha már nem a szépségéből fog megélni: egyszer talán majd épp a te felmondóleveledet készíti el. Ha személyesen adja át, nem fogsz bánkódni: korona nélkül is érződik, hogy nem egy átlagos lány.  

Amikor elkezdtél modellkedni, akkor már tervezted, hogy szépségkirálynő leszel?
Az első alkalom után tudatosult bennem, hogy alacsony vagyok a modell szakmához, csak fotómodellnek tudtak volna elképzelni. A másik út volt a szépségkirálynőség, ezért indultam el az első versenyemen, a Miss Teen Hungary-n, amit megnyertem. Ezután kiküldtek Indiába 2 hónapra, mint fotómodellt, így indult el a karrierem, ami aztán valamiért akkor egy időre abbamaradt, egy-másfél év kihagyás következett. Januárban aztán nekiálltam komolyan edzeni és fogyókúrázni, így fél év alatt lefogytam hat kilót, nagyon jól éreztem magam a bőrömben. Nem akartam jelentkezni a versenyre, sőt azt hittem, már le is zárult a nevezés, de amikor megláttam, hogy meghosszabbították, akkor azt egy olyan jelnek vettem, hogy talán pont engem vártak meg. Úgy gondoltam, egy próbát megér ilyen fiatalon, ha nem is sikerül, még mindig van pár évem, amíg jelentkezhetek újra.

Fontos visszajelzés neked az, hogy megnyerted a versenyt? Egyáltalán többet jelent belül számodra ez a cím?
Sokat változtatott rajtam pozitív irányban, mivel sokat tapasztalhattam amiatt, hogy sok emberrel találkoztam. Talán érettebb lettem, de nem érzem magam emiatt többnek vagy szebbnek.

Amikor otthon állsz a tükör előtt és belenézel, gondolsz arra, hogy igen, én vagyok a szépségkirálynő?
Egyáltalán nem, ugyanazt látom, mint aki előtte voltam. Kicsit több lett az önbizalmam és jól érzem magam a bőrömben, de ez nem a címtől függ. Kicsit „megokosodtam”, már tudom, hogy kiknek és mit nem szabad elhinni…

Mit nem kell elhinni?
Inkább azt mondom, hogy jobb emberismerő lettem.

Sok negatív tapasztalat ért?
Igen. Elég sok olyan férfi keresett meg, akinek emiatt lettem érdekes.

Azt érzed, hogy a szépségkirálynői cím miatt mennek oda, és nem azért, mert te vagy Cserháti Tamara?
Ez is benne van. Sokszor azt érzem, hogy azért szeretnének velem elmenni valahova, hogy együtt mutatkozhassanak velem.

Sokan udvarolnak vagy próbálkoznak? Mennyiben változtatott ezen a verseny eredménye?
Azt mondhatom, hogy régen is havonta egyszer rám talált valaki, most is szoktak írni, főleg közösségi portálokon, de sok az udvarias levél, nincsenek rossz tapasztalataim.

Milyen egy szépségverseny hangulata belülről? Gondolom, mindenki nyerni megy.
Sokan mondták azt, hogy csak a tapasztalatért jöttek, de a végén volt annyi sírás, hogy nem hiszem, hogy csak próbálkozni akartak. Aki elindul egy ilyen versenyen, az nyílván szeretne győzni, mi másért indulna?

Tudom rólad, hogy barátnőt is találtál a lányok között, de a verseny mellett lehet barátkozni?
Többet is! Végig jó volt a hangulat, 1-2 lány miatt volt csak feszültség, de esténként jó hangulatban voltunk együtt, őszintén beszélgettünk.

Mi kell ahhoz, hogy valaki megnyerje ezt a versenyt? Ha csak azt nézzük, a döntősek már mind szépek, akkor mi az a szükséges plusz, amit a győztesnek nyújtania kell?
Nagyon sok felmérés volt, figyelték azt is, ki hogy beszél, kinek milyen a kisugárzása, mennyire mosolyog valaki, de persze a szépség az alap.

Sokan azt gondolják, hogy az lehet győztes egy szépségversenyen, aki a zsűrivel közelebbi kapcsolatot ápol. Te tapasztaltál ilyesmit, hogy akár felajánlják, akkor az indulók próbálnak így előnyhöz jutni?
Nem vettem észre egyiket se. Volt olyan versenyző, aki ismert a zsűriből 1-2 embert, de ennek sem volt semmi jelentősége. Én például senkit nem ismertem, sőt nem is kerestem a társaságukat a verseny alatt. Úgy látszik, e nélkül is el lehet valamit érni.

Látsz esélyt arra, hogy egy magyar lány valaha világszépe legyen?
Ez inkább egy üzlet, lehetséges, de nagyon nagy szervezést igényelne. Mondok egy példát: volt egy jótékonysági verseny, mindenki vitt egy videót, hogy ő mit csinált. Én lélegeztetőkészüléket vittem egy beteg kisfiúnak, de volt olyan lány, akiről hónapokon át forgatták a filmet, ahogyan iskolát épít. Még egy példa: volt egy másik verseny, ahol elárvereztettünk olyan tárgyakat, amiket mi vittünk. Én egy terítőt vittem a magyar verseny szervezőinek támogatásával, más felajánlásból kapott gyémántokat.

A jóleső érzésen kívül miért éri meg szépségkirálynői címet szerezni? Mire tudod használni?
Szerintem sokat fog számítani a későbbiekben, akár a modell és média felkérésekben, vagy a munkahely találásban. Több jótékonysági ügyet támogatok, bízom benne, hogy ha látják, hogy egy ügy mellé álltam, akkor az nem átverés.

Milyen munkahelyet szeretnél?
Személyügyi szervezőnek tanulok andragógia szakon, ezért valamilyen HR-es pozíciót el tudnék képzelni a későbbiekben. A mosoly mögött szigorú ember is tudnék lenni.

Képes lennél felmondó-levelet írni?
Lehet, bár még nem próbáltam. Ha saját vállalkozásba kezdenék, akkor szívesen vezetnék egy kávézót, vagy minden lány álmát, egy saját ruhaboltot.

Ha már a divat, mennyi befektetett energiád és időd van abban, hogy így nézel ki?
Rengeteg, talán nehezen hiszitek el, de inkább hízós típus vagyok, ezért nem fogyasztok fehér lisztet és cukrot. Rengeteget sportolok, szükségem van négy edzésre, mert ettől jól érzem magam és közben van időm végiggondolni a napomat. Figyelek a sminkre, hajamra, fontos előre gondolni.

Amikor nem egy megjelenésről van szó, kimész az utcára smink nélkül, vagy ez már nem fér bele?
Persze, felveszek egy melegítőt, és smink nélkül elindulok. Iskolába ugyanígy, csak nem melegítőben (nevet). Nem érzem úgy, hogy szégyellnem kéne az arcom. Mikor szerepelni hívnak, akkor már más a helyzet, ott a szépségkirálynő a vendég, ennek megfelelően kell megjelenni.


Van esélye bárkinek arra, hogy közelebbi ismeretséget kössön veled?
Általában mindenkinek válaszolok, ha normális stílusban keres meg. Egy bizonyos szintig nagyon barátságos és kíváncsi természetű vagyok.

Ezt értem, de ha valaki elhív egy pohár borra, mint én, de nem csinál közben interjút, akkor van esélye?
Nem hiszem, teljesen ismeretlen embernek nincs. Még mindig együtt vagyok a párommal.

Ő már a verseny előtt is veled volt?
Igen, három és fél éve tart.

Hogy élte meg, hogy a barátnőjéből szépségkirálynő lett?
Igazából semmi nem változott köztünk, nem okozott féltékenységet. Mindenki azt kérdezi, hogy ő hogy bírja, pedig őt ez egyáltalán nem zavarja.

Húsz éves vagy, három és fél éve vagytok együtt. El tudod képzelni magad egy lazább kapcsolatban, vagy ennyire fontos neked, hogy hosszabb távon tervezzél?
Volt fiatalon egy-két pár hónapos kapcsolatom, de azok inkább csak futó kalandok voltak. Nagyon jól érzem magam a barátom mellett, mert nem szabályoz le, azt csinálhatok mellette, amit szeretnék. Szerintem egy ilyen kapcsolat nem lehet hátrány semmiben.

Mi a fontos neked egy férfiben? Ő mivel érte el, hogy három és fél éve vele vagy és nem cserélnéd le?
Ez sablon dumának tűnhet, de nem fontos a kinézet. Az a lényeg, hogy egy hullámhosszon legyünk, hasonló legyen a véleménye, ha nem értünk egyet, akkor a gondolatai előremutatóak legyenek, hogy fel tudjak rá nézni. Meg persze a humor.

Említetted, hogy fontos, hogy előrevigyen az is, ha nem értesz egyet valakivel. Kitől fogadod el a kritikát?
Bárkit meghallgatok, de nem mindenkitől veszem komolyan. A hozzám közelálló emberek azok, akiknek igazán érdekel a véleménye, ilyen a családom, vagy Konkoly Ági, akivel a versenyen barátkoztunk össze. Fontos, hogy tudjam, hogy jó szándékkal mondja az illető.

Inkább nyitott vagy inkább zárkózott típus vagy?
Nem szabok olyan határt, hogy kit mennyi idő után engedek közelebb magamhoz. Általában elsőre érződik, ha két ember egy hullámhosszon van, ha megbízhatnak egymásban.

A szépségkirálynői cím örökre szól, de a korona egy „vándorserleg”. Félidőnél vagy, lassan közelebb van a továbbadás pillanata, mint a megszerzésé. Rossz lesz átadni másnak?
Biztos rossz érzés lesz, de így van rendjén, lezárul ez az egy év. Ugyanazt csinálhatom utána, mint most.

Szereplések alkalmával, gondolom, néha felveszed a koronát, de otthon szoktál benne sétálgatni, vagy csak felrakni és megnézni a tükörben magad?
Nem veszem fel, csak ha megkérnek. Központi helyen van a házban, néha ránézek és mosolygok, eszembe jutnak az emlékek, viszont nem szoktam felpróbálgatni a tükör előtt és fotózni magam.

Mit tanácsolsz azoknak a lányoknak, akik jövőre elindulnak?
Mindenképpen sportoljanak, a legfontosabb az alak, utána jön az arc. Az is fontos, hogy legyen egy lelki harmóniájuk, mert akkor kellemes napokat tölthetnek el a táborban és nem stresszelnek a verseny miatt. Készüljenek fel arra is, hogy vannak különböző versenyek, amelyek sokat számítanak a végső értékelésben. Legyenek elhivatottak, hogy ezt lássa a zsűri is és mosolyogjanak, az mindig fontos.

Ezt üzeni Cserháti Tamara szépségkirálynő a férfiaknak:
Úgy közelítsetek egy lányhoz, hogy humorosak legyetek, mert a nevetés mindig pozitív!

A fotók és az interjú helyszíne: VinoWonka

 

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment