Találd meg a hozzád illő szakálltípust! – Az 5 legmenőbb fazon

2013. jún. 05.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint, a nők többsége jobban kedveli a szakállas férfiakat, mivel férfias és romantikus hatást kelt. Nem mindegy azonban, hogy milyen fazont választunk, a most következőkben bemutatjuk a legnépszerűbb szakálltípusokat, hogy könnyebben találd meg a hozzád illőt!

Borosta

borosta

Talán mind közül ez a legegyszerűbb szakálltípus, hiszen nincs szükség hozzá másra, mint egy-két borotválkozás mentes napra. Napjainkban ez a legdivatosabb típus, szinte mindenkinek jól áll, ám fontos, hogy ezt is ahogyan a többi szakállat ápolni kell. Így nem ajánlott azoknak, akik csak a napi borotválkozási rutintól szeretnének megszabadulni.

Körszakáll

körszakáll

Ez az az eset mikor a bajusz és a kecskeszakáll találkozik, hihetetlenül férfias megjelenést kölcsönöz viselőjének, ám fontos, hogy nem minden arcszőrzetből lehet elkészíteni. Szükséges hozzá a száj oldalában lévő rész is, mely esetenként csak nehezen szőrösödik.

Kecskeszakáll

A kutatások szerint, bár nők csak 6 százaléka jelölte meg a kecskeszakállat, megfelelő ápolás mellett ez a típus is lehet ellenállhatatlan. Leginkább a zenészek kiváltsága, így talán inkább fiatal korban ajánlott ez a viselet, érett férfiaknál, főként vezető beosztásban nem ajánlott.

 

A Balbo-szakáll

balbo szakáll

 

Ez a típus nagyon hasonló a körszakállhoz azzal a különbséggel, hogy nem ér össze a bajusz és a kecskeszakáll az arcon. Nevét az olasz fasiszta vezérről Italo Balboról kapta, aki az 1920-as években viselte ezt a stílust.

 

Klasszikus bajusz

bajusz

 

A bajusz egy ideje ismét nagy népszerűségnek örvend a férfi társadalom körében. Számos verzióban létezik, különböző hosszúságú, és a szélességű lehet. Ahhoz, hogy valóban szép legyen, ollóval és trimmelővel kell karban tartani.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

1 Comment

  1. január 02, 2014

    Ezek százszor inkább borosták sem mint igazi szakállak 😀