A fiatalság forrása – fűben, fában orvosság

2012. nov. 24.

Az örök fiatalság forrását már az ókortól fogva erősen kutatják. Mindeddig azonban teljesen eredménytelenül, mert a mai napig egyetlen élő ókori figurával sem találkoztam (ha valaki mégis, az feltétlenül jelezze szerkesztőségünknek). Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy nem is létezik, ha nem is egy egész forrás, akkor legalább valami apró forrásocska vagy bármi más…

A 21. század férfija már nem hisz holmi lárifári patakokban, tavakban vagy csodatévő kövekben – eddig nem is jöttek be igazán. Sokkal inkább kereshetjük fiatalságunk és egészségünk forrását ételekben, a helyes táplálkozásban.
Azért, hogy Ti, kedves Olvasóink mindig fitten tudjátok magatokat tartani, hosszú és kitartó, a tudományos alapokat sem nélkülöző kutatás során összegyűjtöttünk számotokra öt olyan ételt, amelyek a leginkább alkalmasak az egészségetek és ezzel a fiatalságotok megőrzésére.

Avocado (Persea)

Bőrünk egyik legjobb barátja! Az avokádó igen gazdag E-vitamin és antioxidáns forrás, amely fokozottan hozzájárul bőrünk védelméhez. Emellett hozzásegíti a bőrt természetes regenerációjához, hiszen igen hatékony sejtképzést serkentő hatással bír, ezáltal testünk első védelmi rendszere mindig friss és üde hatást kelt. Lúgosító hatású, de a magas vérnyomással küzködők számára is jótékonyan hat.

Vesebab (Phaseolus vulgaris)
A szív őre! A vesebab magas rost- és káliumtartalma révén hozzájárul koleszterinszintünk egyensúlyban tartásához és csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A legnagyobb élettani előnye viszont abban rejlik, hogy kiváló fehérjeforrás. (Fogyasztása randi előtt nem ajánlott…!)

Brokkoli (Brassica oleracea botrytis cymosa)
A súlyunk megtartója! E zöldség a vesebabhoz hasonlóan igen gazdag rostokban és C-vitaminban, illetve provitaminokban. Segít a szívbetegségek elleni küzdelemben és súlyunk kordában tartásában.

Áfonya (Vaccinium myrtillus)
Az öregedés ellensége! Ez a sötétlila, fekete színű bogyó igazi csodaszer. Magas C-vitamin tartalma a vérkeringést segíti, míg ásványi anyag tartalma öregedéslassító hatással van szervezetünkre.

Sárgarépa (Daucus carota)
Az immunerősítés mestere! A sárgarépa elsődlegesen az A-vitamin provitaminjának, a béta karotin tartalmának köszönheti népszerűségét, mely vitamin igen fontos a jó látáshoz és a nyálkahártyák egészségéhez. A béta karotin segíti immunrendszerünk helyes működését és antioxidánsként véd a szabadgyökök káros hatása ellen. Egy időben afrodiziákumként is számon tartották…

 

Fiatalodásra fel!

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

1 Comment

  1. december 20, 2012

    Olvassátok el , hasznos és alkalmazzátok én is ” ezt teszem-eszem!”

Komment