6 egészséges tipp energiaital helyett, ami felpörget!

2013. Júl. 09.

Az energiaital átmenetileg növeli teljesítményt, de utána sokszor még erőteljesebb fáradtság uralkodik el rajtunk, mint korábban. Az éberséget természetes frissítőkkel is megőrizheted, íme a legjobb alternatívák!

Zöld tea
A kávé és energiaitalok helyett a zöld tea nagyszerű alternatíva lehet, ugyanis szintén tartalmaz koffeint, persze némileg kevesebbet. A kínaiak is erre esküsznek, amellett, hogy élénkít, még zsírégető hatása is van. Mivel a benne lévő koffein fokozatosan szívódik fel, így akár több órán át is kifejtheti serkentő hatását. A legjobb, ha egy-két percen keresztül állni hagyod a filtert a forró vízben, így az ital gyorsabban fejti ki élénkítő hatását.

Reggelizz!
Fontos, hogy sose hagyd ki a reggelit, ha eszel valamit felkelés után, beindítod az anyagcseréd és nem leszel olyan fáradt.

Frissítő zöld energiabomba
Egy egyszerű turmixgép segítségével néhány finom zöldséggel frissítő reggeli italokat készíthetsz. A turmix elkészítése csak néhány percet vesz igénybe, még a reggeli rohanásban is könnyen elkészítheted. Kutatások szerint, az ember egyik fő táplálékának zöld leveleknek kéne lenniük, azonban mégis keveset fogyasztunk belőle. Ha összeturmixolod a zöldségeket könnyebben emészthetővé válnak, ezen kívül pillanatok alatt elfogyaszthatsz egy nagyobb mennyiséget.

Fogd vissza az édességet!
A cukorban gazdag ételek hirtelen megnövelik a vércukorszintet, ami aztán később hirtelen lezuhan. Tulajdonképpen ez a hirtelen csökkenés vezet a kimerültséghez. Fogyassz kevesebb édességet, így elkerülheted a vércukor-ingadozást.

Próbáld ki a matét!
A maté egy teafajta Dél-Amerikában nagy népszerűségnek örvend, a benne található anyag a matein a koffein közeli rokona, élénkít akár csak a kávé. Előnye, hogy ellentétben a kávéval, jóval kevesebb mellékhatása van. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell az elkészítésénél, hogy vizet vedd le mielőtt felforr, és naponta két csészénél ne fogyassz belőle többet.

Pörögj fel guaranával!
Teljesítménynövelő hatása miatt a sportolók már évek óta fogyasztják, amellett, hogy növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet, valamint az energiaszintet, a zsírégetésben is remekel. Élénkítő hatását a benne lévő koffeinnek köszönheti, mely sokkal hosszabb ideig tart éberen, mint a kávéban lévő, ezenkívül mellékhatásai sincsenek.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek