A 6 legjobb izomnövelő táplálék férfiaknak

2013. Júl. 18.

A kocka has, és az izmok kidolgozása nem az edzőteremben, hanem a konyhában kezdődik. Most eláruljuk, mely ételekkel érheted el a lehető leglátványosabb eredményt!

Spenót
Popey nem véletlenül evett állandóan spenótot. Edzés után a szervezetben általában úgynevezett sav egyensúlytalanság lép fel, mely izomvesztést okozhat. A lúgos spenót segít semlegesíteni ezt a folyamatot, így megakadályozza az izomvesztést. Sport után éppen ezért legjobb csemege minden esetben ez a finom zöld növény!

Sötét húsok
Az olyan vörös húsok, mint a marha tele vannak cinkkel, mely az egyik legtermészetesebb tesztoszteron növelő étel. A tesztoszteron pedig a világ legjobb izomnövelő alapanyaga. Emellett a marhahús gazdag kreatinban, ami serkenti a szervezetben adenozin-trifoszfát előállítását, mely szintén egy kulcsfontosságú izomtömegnövelőnek számít.

Lazac
A lazac kiváló forrása az omega 3-zsírsavaknak, melyeknek számos pozitív egészségügyi hatásuk van. Amellett, hogy csökkentik a testzsírt, és az ízületi gyulladást, növelik a tesztoszteron szintet. Testépítők és sportolók nem véletlenül fogyasztják rendszeresen vacsorára!

Magvak
A különböző magvak tökéletes keverékei a fehérjének, a zsírnak, és a rostoknak, melyek megakadályozzák az extra kalóriák felszedését, tökéletes nassolnivaló, bátran csipegess belőle napközben. Fontos azonban itt is a mértéktartás, ezért napi 20-30 grammnál többet ne egyél belőle!

Tojás
A tojás az izomépítő ételek listájának élén van. Értékes fehérjeforrás a testépítők számára, rendkívül gyorsan és könnyen emészthető. Gazdag forrása az egészséges zsíroknak, és a lecitinnek, mely szintén az izomépítés elengedhetetlen része.

Víz
A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a testépítéshez, egy 1997-es német tanulmány bebizonyította, hogy magasabb arányú fehérjeszintézis megy végbe az izomsejtekben, ha azok jól hidratáltak. Magyarán szólva, minél kevesebb vizet fogyasztasz, annál lassabban használja fel a szervezeted a fehérjét izomépítéshez.

Hozzászólások

comments

A szerző

psz

Hasonló cikkek