Megcsaltad. Hogyan tovább?

2013. jan. 22.

Mai állandóan változó és megcsábító világunkban egyszerűen szinte lehetetlen hűségesnek maradni. De mi van, ha megtörtént? Jöhet a sakkozás… mondjam el, vagy titkoljam…  Mi a jó megoldás?

Vannak párok, akik a kapcsolatuk friss szakaszában lefektetik a szabályokat, hogy kinek mi fér bele egy kapcsolatba. (Természetesen, itt most komoly kapcsolatról beszélünk és nem kalandozásról.) Ezekben a beszélgetésekben általában lefektetik a félrelépésekről alkotott szabályokat is. Ideális esetben megígéred, hogy soha, de soha nem csalod meg a párod.  Viszont telnek a hónapok, évek, a kapcsolat kissé kihűlt. Megtetted azt, amiről sosem gondoltad, hogy valaha megteszel: megcsaltad a párodat. Az teljesen mindegy, hogy egy csókról, egy egyéjszakás kalandról, vagy egy komolyabb érzelmi viszonyról van szó, valamit lépned kell. Mindkettőtökért.

Elmondjam? Igen!
Őszinteség… nehéz dió, főleg akkor, ha a párod nagyon szeret és tudod, hogy az igazsággal való szembesítés nagyon fog fájni neki.  Készülj fel mindenre, hiszen ez most a te sarad, te hibáztál és te csaptad be. Két fajtája lehet a magyarázatnak. Az egyik, hogy egy egyszeri esetről van szó, amit te magad sem értesz, hogyan történhetett meg és megfojt a bűntudat, hogy eljátszottad a barátnőd bizalmát. ( Ebben az esetben csak reménykedhetsz, hogy párod egyszer, valamikor megbocsát és megköszöni, hogy elmondtad.) A másik ehetőség az, hogy nem is véletlenül történt az, ami. A legtöbb megcsalás hátterében párkapcsolati problémák állnak. Ha valami már nem olyan jó, mint régen, kevés a szex, unalmasak a mindennapok, vagy egyszerűen elmúlt a szerelem. Lehet, hogy nem is érdemes tovább húzni a kapcsolatot, így legalább rádöbbentél, hogy mindkettőtöknek jobb, ha külön folytatjátok.

Elmondjam? Nem!
Ha komoly terveid vannak jelenlegi pároddal és belátható időn belül nem akarsz kilépni a kapcsolatból, akkor talán jobban teszed, ha hallgatsz. Mert hiába érzed úgy, hogy megkönnyebbülnél, ha színt vallanál, elég valószínű, hogy ha elmeséled a történteket, nagyon megbántod a kedvesedet, ráadásul a bizalmát is elveszíted. Semmit nem érsz el azzal, ha viszonyod van valakivel, hazamész, és bevallod a barátnődnek. Semmi haszna. Már úgyis hibáztál. Szokták mondani, hogy amiről nem tud, az nem fáj. Próbáld a problémát magadban, csendben megoldani és máskor nem elkövetni, és ez minden. Ha ezt az utat választod, teljesen el kell magadban temetned az éjszaka emlékét is, és nagyon gondosan el kell takarítani magad után az esetleges terhelő bizonyítékokat.

Kicsit komolytalanabb verzióban

A következő mondatokat csak saját felelősségre használhatjátok.

  • Nem számít megcsalásnak, ha nem nézel a lány szemébe szex közben.
  • Ha nem emlékszel a csaj nevére, nincs mit bevallani, ergo nem csináltál semmit.
  • Gumiban szexelni szintén nem megcsalás, hiszen nem érintkeztek a nemi szervek.
  • Szintén tiszta lehet a lelkiismereted, ha ex-barátnővel feküdtél le. Ő már megvolt, szóval nem számít.
  •  Ha barátnőddel más időzónában vagytok, szintén nem történt meg a megcsalás.  Az időeltolódás miatt és az univerzum törvényei szerint a legalább egy órás eltolódás miatt törlődnek a nemkívánatos félrelépések.

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment