Ilyen pasi nem létezik!

2013. jan. 28.

Egy nyugis péntek esti filmezés kissé elgondolkoztatott. Pontosabban… kiverte a biztosítékot nálam. Muszáj leírnom a kedves férfi olvasóknak, hogy kifejezzem mély együttérzésem, emellett remélem, hogy a női olvasók is adnak némi igazat nekem.

A bizonyos film, amely kiakasztott az a The Lucky One, azaz a Szerencsecsillag. Nagyon sok csajtól hallottam róla, természetesen mindenki agyondicsérte. Műfaja szerint filmdráma. A rövid ízelítőt elolvasva, kiderült, hogy valóban érdekes lehet. Egy tengerészgyalogosról szól, – akit a tökéletesen kék szemű Zac Efron játszik – elindul megkeresni azt a lányt, akinek fényképét a háború során találta, és akinek életét is köszönheti. Az első háromnegyed órában engem is magával ragadott a film. Adott egy helyes, kék szemű tengerészgyalogos, akinek tökéletesen kidolgozott a teste. Később kiderül, hogy nagyon kedves, figyelmes, afféle gondoskodó társ, akire bármelyik nő rábízná magát, hiszen biztonságot sugároz. A ház körül segít, mindent megszerel és nincs olyan dolog, amihez ne értene. A nő, akinek a fényképe megmentette az életét, még mindig gyászolja a szintén Irakban szolgált bátyját. A lelkileg sérült, elvált, gyermekes anyukának tökéletes támaszt nyújt. Vigasztalja, sírhat a vállán és bármi baj (a volt férj) leselkedik rá, Zac ott terem. A hölgynek van egy kisfia, ő is szintén kissé félénk, zárkózott, de a kiskatona vele is már az első perctől kezdve megtalálja a közös hangot. Tehát van egy hős hazafi, aki becsületes, kedves és még sorolhatnám a jobbnál jobb jelzőket, mert az az igazság, hogy nulla rossz tulajdonsága van a pasinak. És most kapaszkodjon meg mindenki, még romantikus is! Elsütötte a következő mondatot: „Csókot érdemelsz, minden nap, minden órában, minden percben…” Nos, ez volt az a pillanat, amikor felocsúdtam és elkezdtem gondolkozni, hogy na nem, ilyen a világon nincs. Meg merem kockáztatni, hogy azok a bizonyos soha nem látott kivételek sem viselkednek így. Nincs ilyen tökéletes férfi! Éppen ezért sajnálom az összes pasit, akinek a barátnője ilyen filmeket néz. Ez lenne a mérce, amit meg kell ugrani, ahhoz, hogy a hőn áhított nő boldog legyen?! Szörnyű, hogy ilyenekkel mossák át az agyunkat. Mi csak ártatlanul nézzük a kis romantikus filmjeinket, a tökéletesebbnél tökéletesebb főszereplőkkel és keserű szájízzel nézünk párunkra, hogy na, nekem meg ő jutott.

A női olvasók remélem, nem köveznek meg és kicsit belátják, hogy amit ott látunk az csak film. Néha jó ilyen felturbózott álomvilágba csöppenni tudom, de utána vissza kell térni a valóságba és nem azt a mesebeli herceget keresni. Amúgy is az ilyen tökéletes csodamadarak egy idő után idegesítőek lesznek és kiborul a bili, mint nálam, annál az ominózus mondatnál…

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

1 Comment

  1. január 31, 2013

    Az Én párom, tökéletes, olyan mintha egy filmből lépett volna elő.. SZÁMOMRA, sőt valószinűleg tartom h az a Zack gyerek elbújhat mellette, de üzenem a hölgynek aki ezt a kedves kis szöveget megírta, hogy elég szomorú ha a párjára ugy néz egy ilyen film után h nekem csak ez jutott, ugy gondolom h nem a filmben kéne keresnie a hibát hanem saját magában. Senki se tökéletes és mindenkinek annak rossz pillanatai, de az igazi szeretet nem csak a jo dolgokat szereti a másik emberben, hanem a rossz dolgokat egy aránt hiszen a kető együtt teszi ki a férfit! Egyik nincs a másik nélkül. Ugy gondolom hogy az eber lánya megtudja különböztetni a filmet és a valóságot, és a valóság sokkal jobb tud lenni ha a megfelelő oldalrol közelited meg. Szóval nem árt ha az ember elöször a saját háza táján söpröget és utána támaszt fel elvárásokat!

Komment