Elő a füldugót: éneklő focisták best of válogatás

2012. nov. 27.

Kedvenc labdarúgóink énektudását minden válogatott mérkőzés előtt megcsodálhatjuk, de sokan vannak, akik nem állnak meg itt, hanem néha-néha stúdióba vonulnak, hogy itt is megcsillogtathassák tudásukat. Lássuk, hogy a pályán kívül mennyire boldogulnak!

Azt már az elején le lehet szögezni, hogy az olasz labdarúgók vannak leginkább énekes kedvükben. Náluk már szinte hagyománynak számít, hogy időnként stúdióba vonulnak, ahol énekesi tehetségüket – de inkább annak hiányát – a világ elé tárhatják. Nekünk még nem sikerült köztük megtalálni a következő Andrea Bocellit, de vannak figyelemreméltó próbálkozások.

Elsőként következzen a Squadra Azzurra, kiegészülve Adriano Celentanoval. Ebben a videóban külön felhívnánk a figyelmeteket Gennaro Gattusora, aki a pályán megszokott lelkesededésével próbálkozik, bár itt kevesebb sikerrel…

Az AC Milan játékosai ebben a rövid videóban Jovanotti slágerének elég sajátos változatát mutatják be…

De a fővárosiakon kívül a bajnoki címvédő Juventus is dalra fakadt már, megítélésünk szerint nem csak a gyepen, hanem a stúdióban is jobban teljesítenek, mint a piros-feketék. Elsőként lássuk, hogyan birkóznak meg a csapat himnuszával.

Lucio Battisti 1972-es slágerének feldolgozása pedig egy meglepetést rejt, ami Ciro Ferrara, az egykori kőkemény hátvéd kellemesen lágy énekhangja.

Kicsit kanyarodjunk el az olaszoktól, egészen Brazíliáig. A Real Madrid támadója, Kaká felesége, Caroline Celico albumán tűnik fel egy duett erejéig. A Presente de Deus című dalt nemcsak előadóként, de szerzőként is Kaká jegyzi.

Csapattársa, Cristiano Ronaldo is kieresztette hangját, igaz, csak egy portugál bank reklámjában. Mit mondjuk? A dal hallatán majdnem elsírtuk magunkat, mint CR, mikor csúnyán néz rá az ellenfél.

Nem is kellett sokat várni arra, hogy a közvéleményt megosztó portugál labdarúgó barcelonai hívei is feldolgozzák a dalt.

 

Határon innen

Természetesen nem kell ennyire messzire mennünk egy zenélő focistához.  A Debrecen néhány játékosa már-már egészen profi szinten van, Sándor Tamás és Dombi Tibor gitár-, illetve dobtudását akár CD-n is megcsodálhatjuk.

Végezetül menjünk egy kicsit vissza az időben, és emlékezzünk a 6 éve elhunyt legendára, Puskás Ferencre. Talán nem mindenki tudja, hogy az Aranycsapat kapitánya kiváló nótaénekes is volt.

 

Természetesen ez az összeállítás korántsem teljes, de próbáltuk a legjobban sikerült műveket idegyűjteni. Sajnos itthon nincsen akkora hagyománya a csapatok éneklésének, pedig minden bizonnyal te is kíváncsi lennél Vanczák Vili és Király Gábor duettjére, ahogy például a Focit éneklik a Beatricétől…

 

 

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment