10 kérdés, amit egy igazi férfi sosem tesz fel

2012. nov. 17.

Kérdezni veszélyes. Lehetőséget teremt a választásra. Ha jól kérdezel, akkor minimum félig nyert ügyed van. Rossz kérdésekkel viszont nemhogy rontod az esélyeidet, hanem könnyen el is veszítheted az összeset. 10 kérdés, amit egy igazi férfi sosem tesz fel.

 

1. Csók – “Megengeded?” Egyből a legfontosabb! Egy igazi férfi érzi és tudja azt, amikor eljött a megfelelő alkalom. Aki kérdez, az olyannak tűnik majd, mint egy kisfiú, aki megerősítésre vár. Ráadásul a választás lehetőségével megadjuk az esélyt egy nemre. Inkább várjunk kicsit tovább, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban.

 

2. Feltételes mód – “Esetleg, …hatnálak-e, talán, netán, ha nincs más dolgod?”… Ne úgy közelítsünk, hogy eleve kétségek vannak bennünk, hogy igent mond-e, mikor elhívjuk valahova. Ahogy egy üzleti tárgyalásnál, úgy egy randi egyeztetésénél is érdemes egyértelműnek és határozottnak lenni, persze a túlzott magabiztosság látszatát kerülve.

 

3. Legközelebb – “Mikor hívjalak?” Nem jó megbeszélni a második randit se konkrétra, legyen valami izgalom benne. Ennél csak az rosszabb, ha azt is meg akarjuk beszélni, hogy mikor beszéljük meg ezt – így végképp elvetve minden lehetőséget arra, hogy egy kicsit is izguljon, akarunk-e vele még egyszer találkozni.

 

 

4. Házasság – “Gondoltál már rá?” Ezt pont úgy be kell vállalnunk, mint a randira hívást és a csókot, egyszerűen érezni kell. A nők valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva imádják a meglepetéseket, az ajándékokról nem is beszélve. Ezért egy meglepetés gyűrű, ami házasságot is jelent – a legnagyobb öröm. Ha előre rávezeted erre, oda a meglepetése ereje, amit a gyűrű és a közös jövő jele szimbolizálna.

 

5. Érzések – “Szeretsz?” Általában mi, férfiak mondjuk ki ezt nehezebben és a nők kérdezik. Legalábbis ők azt hiszik, hogy csak azért nem mondjuk, mert nehezünkre esik. Kellemetlen az igazság is, ha nem a válasz, de hazudni sem kellemesebb. Hagyjuk, hogy a másik magától mondja, hiszen ez nem túl nyitott kérdés, lényegében a másik szájába adjuk az elvárt választ. Ráadásul ez annyira nagyfiús, mint amikor az óvodások megbeszélik, hogy mától barátok lesznek.

 

6. Pénz – “Tudod, hogy milyen drága volt ez?” Akármennyire büszkék vagyunk új óránkra, öltönyünkre, autónkra, mutassuk meg, de ne mondjuk el, mennyibe került. Pláne ne kérdezzük meg tőle, hogy tisztában van-e az árával. Egyrészt, ha ez érdekli, úgyis tudja vagy utánanéz. Másrészt nincs jó látszata, hiszen azt sugallja, pénzzel akarunk elérni mindent.

 

7. Exek – “Te eddig … ?” Amelyik nő magától kerüli az exek témát, ott ne kövessük el azt a hibát, hogy mi hozzuk szóba, ezért sose kérdezzünk rá arra, hány férfivel volt előttünk. Amikor elhívtuk először randira, meg másodszor, és így tovább, úgysem az fogott meg benne, hogy ártatlan szűzlány vagy a környék babája.

 

 

8. Program – Gyakori probléma egy kapcsolatban, amikor egyik fél sem tudja, hogy mit akar.
– Te hova mennél? Nem tudom
– Te mit eszel? Amit Te?
– Mihez van kedved? Rád bízom.
Legyünk férfiak és vállaljuk fel a döntést. De ahhoz, hogy dönteni tudjunk, kell egy terv, vagy több is, hogy ne érjenek váratlan helyzetek. Elég 1-2 cikket elolvasni női magazinokban, hogy mit várnak el a nők a férfiaktól, és láthatjuk, a határozott fellépés szerepel a legtöbb helyen. Na erről van szó: ez pont az a terület, ahol lehetünk határozottak, hiszen a másik oldalon nincs egyértelmű elképzelés, ezért nem okoz konfliktust, ha irányítunk.

 

9. Válasz – ” Miért nem írsz?” Sose kérdezd meg, hogy miért nem válaszolt. Nem válaszolt egy üzenetre? Küldj egy másodikat inkább, kevésbé kellemetlen, mint rákérdezni az okokra. Ha a második üzenetre sem válaszol, akkor nem akar válaszolni, felesleges újabbakat írni, még feleslegesebb rákérdezni erre, hiszen vagy mellé fog beszélni, vagy kellemetlenül szembesít az igazsággal minket.

 

10. Barátok – “Ki ez a gyökér?” Ritka a férfi-nő barátság, pláne minden hátsó szándék nélkül, általában egyik fél részéről nem csak barátiak az érzések. Ha mégis van ilyen, szerencsés nem egyből betámadni az illetőt. Lehet fúrni, de várjuk ki a valódi alkalmat ez esetben is, mivel hamar arra térhetünk észhez, hogy a régi jó barát fontosabb, mint mi, ezért nekünk kell odébb állnunk.

 

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment