Ramon Vargas mexikói tenor a MÜPA-ban

2012. nov. 23.

A világ legjelentősebb operaházaiban fellépő mexikói tenor, Ramón Vargas ad áriaestet szerdán a Művészetek Palotájában. Műsorán Mozart és Donizetti áriák mellet Verdi és Puccini, Massenet művek is megszólalnak.

 
“Ramón Vargasra illik is, meg nem is a világhírű jelző. Igaz, a New York-i Metropolitan Operától a Bécsi Állami Operaházig, Torontótól Párizsig mindenhol szívesen látott vendég, de én nem nevezem sztárénekesnek, mert szerintem több annál” – mondta el az MTI-nek Bátor Tamás koprodukciós vezető, aki a művésszel egyeztetve állította össze a budapesti koncert műsorát.
Vargas harminc éve áll színpadon – emlékeztetett Bátor Tamás. “Nem csupán énekes, szépen szóló hangszerhez hasonlítom őt, akiből árad a muzsika. Nem az erő, a decibel miatt hívják a rangos házakba, hanem a dallamformálás szépségéért, a szerepek ihletett életre keltéséért” – fogalmazott Bátor Tamás.  Kevesen tudják Ramón Vargasról, hogy kitűnő dalénekes – tette hozzá a koprodukciós vezető -, nemcsak a latin személyiséghez illő francia és olasz dalok hiteles előadója, a német irodalmat, különösen Schubert alkotásait is műsorán tartja, legközelebb januárban a bécsi dalszínházban ad szólóestet.
A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben sikerszerepei, például a Simon Boccanegra Gabriele Adornója, vagy a Don Giovanni Don Ottaviója mellett mexikói meglepetésszámokat is énekel, ezeket egy horvát muzsikusokból alakult mariachi zenekar, a Los Caballeros kíséri.

 

Forrás: MTI

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment