Lamborghini a nappaliba, Aston Martin az irodába

2012. okt. 24.

Luxusautók dizájnja a lakberendezésben

A Tonino Lamborghini már 10 éve, az Aston Martin tavaly, a Mercedes idén hozta ki első bútorkollekcióját. Mindhárom luxumárka tervezőinek álmait a Formitalia Luxury Group önti formába. Az eddig leginkább magazinokban, kiállításokon és internetes oldalakon látott dizájntermékek már Magyarországon is elérhetőek, az Art of Home bútorszalonban.

 

Tonino Lamborghini casa:  határozott, erős személyiségű bútorok otthonra, irodába

A Lamborghini szó hallatán a sebesség, gyorsaság, gazdagság és sportosság jut eszünkbe. Az autókon túl viszont egyre több használati tárgy is napvilágot lát Lamborghini fémjellel a cipőktől a műszaki cikkeken át a bútorokig.

Ez utóbbit az olasz autók szofisztikáltan stílusos kialakítása inspirálta, így a bútorok tükrözik a Tonino Lamborghini cég filozófiáját.  Dominál a kevlár és szénszálak használata, amit az autóiparból ültettek át a bútorgyártásba. A cég azzal büszkélkedik, hogy a legértékesebb anyagokat használja. Rengeteget fektetnek épp ezért innovációba is, hogy biztosítani tudják az elsőosztályú alapanyagokat éppúgy a bútorok, mint az autók tekintetében. Kifinomult és letisztult stílus hatja át a  funkcionális luxussal teli, felsőkategóriás termékeket. A kreativitás és mérnöki tökéletesség ötvözete minden darab, bárhová is kerüljön, a helyiség fénypontjává válik. A legfinomabb minőségű börből készült Spyder kanapét is kifejezetten azoknak tervezték, akik nem kívánnak elvegyülni, szeretnek kitűnni környezetükből.

Először 2002-ben mutatkoztak be a Tonino Lamborghini termékek, azóta a kollekció megtartja a Lamborghini cég esszenciáját, miközben folyamatosan feszegeti a határokat. Tonino Lamborghini – az alapító fia – úgy véli, hogy a dizájnnak szexinek, egyszerűnek és intuitívnak kell lennie, akárcsak egy gyönyörű nőnek. Nem kell, hogy megértsék, vagy megfejtsék.

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/01.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/02.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/03.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/04.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/05.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/06.jpg[/imagetab][/tabs]

 

Mercedes-Benz Style

Kanapé, pihenőszék, étkezőasztal, különféle székek, komód, házimozi-rendszerrel szerelt tévétartó, íróasztalok és ágy is megtalálható a kollekcióban.

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/07.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/08.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/09.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/10.jpg[/imagetab][/tabs]

 

Aston Martin Interieur

A nagyrészt karbonszálakból vagy csiszolt aluminiumból készült kollekció volnalvezetése követi  Aston Martin autóin látható formai megoldásokat. Egyszerre sportos és minimalista.  „Drive Me Home” vonalba tartozó darabok egyszerre sportosak és minimalisták, anyaghasználatukban megtalálható a karbon, az acél, a fényes alumínium, az igényes bőrhuzatok, valamint a fa.

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/11.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/12.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/13.jpg[/imagetab] [imagetab width=”580″ height=”390″]http://himself.hu/images/14.jpg[/imagetab][/tabs]

 

Forrás: www.artofhome.hu

Hozzászólások

comments

A szerző

Komment