Demeter Egri Csillag – Borajánló

2012. okt. 01.

A csillagokat villódzó, sziporkázó fénypontoknak látjuk szabad szemmel, a csillagászat szaknyelvében egy olyan égitest, mely energiát termel, így saját fénnyel rendelkezik. Létezik egy csillag, egy sokkal fiatalabb, ámbár egyre fényesebb, mely mámora elvarázsol mindannyiunkat. Ez az Egri Csillag, az egyik legragyogóbb Egri Csillag pedig Demeteré.

Az egri borásztársadalom a bikavér párjaként életre hívta a fehér házasítás, az Egri Csillagot, hogy oly sok idő elteltével ne csak a vörösborok legyenek rivaldafényben, hanem a méltatlanul elfeledett, lendületes savakkal és gyümölcsös zamatokkal rendelkező egri fehér borok is. A Demeter Pincészet Egri Csillagát az Egri borvidék legjava alkotja, az itt honos fajták nagyszerű jegyeit hordozza, igazi harmónia. A hárslevelű, a szürkebarát, az olaszrizling, és a chardonnay közös tánca ez a halvány citromsárga színű bor. Illatában a jól integrálódó fa, alma és körte, ízében a keleti fűszerek ízei jelennek meg. A 100%-os kézi szőlőművelésnek, a kézi szüretelésnek, a kiváló minőségű szőlőnek és a Demeter Pincészet szakértelmének köszönhető varázslat ebben a csodálatosan könnyed borban is visszakacsint ránk. A Demeter Egri Csillag 2011 tökéletes választás egy csillagos ég alatt eltöltött esthez.

Ragyog az égen: és hogy mi sem bizonyítja jobban az Egri Csillag bimbózását, Demeter Egri Csillagának sikerét?! Az az, hogy a borok olimpiáján, Challenge International du Vin 2012 borversenyen éremmel díjazták a pincészet eme borát, mely az Egri Csillag első nemzetközi elismerése.

Tudta-e?

  • Az Egri Csillag nevet csak az a bor viselheti, mely legalább 50%-ban hárslevelűre, leánykára, királyleánykára, olaszrizlingre, zenitre, vagy zengőre épül
  • Mindeközben az illatos fajták, a cserszegi fűszeres, az ottonel muskotály, az irsai olivér, a tramini, és a zefír aránya nem érheti el a 30%-ot
  • egy igazi Egri Csillag legalább négy szőlőfajta összetevőből van
  • A Demeter Pincészet Egri Csillag 2011 boráért már Cannes is rajongott a május végén lezajlott filmfesztiválon

Hozzászólások

comments

A szerző

Hasonló cikkek

Komment